Србија

Војска Србије поново на војној вежби NATO у Бугарској!

Циљ вежбе је „обука у зимским условима у оквирима вишенационалних припрема Black Sea Rotational Forces“

vojska-srbije

ФАКТИ: Додатни циљ вежбе је и „побољшавање оперативне спојивости јединица и њиховог садејства у вишенационалној средини типичној за савремене конликте“. С обзиром да се ради о Black Sea Rotational Forces, спрема ли се ово Војска Србије да у Украјини ратује против тамошњих Руса, против Доњецке и Луганске Републике?

У Бугарској – на полигону „Ново село“ – почела је војна вежба Platinum Lion-2015.

Вежба ће потрајати до 30 јануара, а у њој – поред приопадних бугарских и америчких  оружаних снага – учествују и јединице из Румуније и Србије.

Министарство одбране Бугарске је објавило да армије четири земље изводе прву заједничку војну важбу и да је њен циљ: „обука у зимским условима у оквирима вишенационалних припрема Black Sea Rotational Forces“.

Бугарски војни врх овоме је још придодао: да се вежба Platinum Lion одржава у складу са „планом војних вежби Бугарске и САД  у 2015-ој години“ и да се од прве у овој години очекује „побољшавање оперативне спојивости јединица и њиховог садејства у вишенационалној средини типичној за савремене конфликте“.

У вежби учествује 140 припадника бугарске армије из Националног војног универзитета „Васил Левски“, војне полиције и неких других јединица, 250 америчких маринаца, 25 румунских војника и 40 припадника копнених снага Србије.

Ево овако! Чак 40 из Србије, много више него из натовске Румуније!

А власт ће наставити да тврди како је Србија војно неутрална, како чланство у NATO није актуелно!

Па, Србија је већ у NATO! Бар са једном ногом! Ова вежба то потврђује!

 

Извор: Факти

Напиши коментар