Србија

Вођа

Пише: Бранко Драгаш

aleksandar-vucic

ВОЂА – Добио је апсолутну власт. Сам може да формира владу. Одмах. Он губи драгоцених месец дана. Сада преговара. Каже, пише програм. Зар ниси рекао да имаш програм? За шта су грађани гласали? Нема ни људе. Фарса.

МЕТАФОРЕ – Вођа је заражен ђинђићевштином. Метафоре су му све глупље. Прича о свом тиму који треба да буде Бајерн. Директор Бајерна Ули Хенес је ухапшен због проневере. Ужурбан је. Ради 19 сати дневно. Сви остали су нерадници.

ИДЕЈЕ – Вођа се жали да нико, осим њега, нема идеја. Нема! Само критикују. Кукају. Неће да раде. Плаше се реформи.

ЈАПАЈА – Ја не прихватам. Ја одлучујем. Ја хапсим. Ја реформишем. Ја наређујем. Ја критикујем. Ја знам. Ја уводим…

КОРИ – Договорено је да у нову владу уђе алапача Кори Удовички. Школовани економски убица ММФ-а. Нема ниједан дан рада у привреди. Пензионерима је препоручивала да продају станове и плате струју. Тако ће продати ЕПС да исплате пензије. Нема економских реформи са Кори. Само распродаје и утеривање страха. Дисциплиновање сиромаштва и беде.

НАТАША – Ко управља Србијом? Вођа или Наташа Кандић? Жена напише писмо и забрани промоцију књиге о Сребреници.

ЧЕЛИЧНА ЛЕДИ – Вођа се хвали да му је узор Тачерка. Која је рекла да друштво не постоји. Тако је пропао капитализам.

820 – НБС је од почетка године продала 820 милиона евра. За те паре је могла да запосли 205.000 нових радника.

РЕПО – НБС се задужила у периоду 26.03-02.04.2014. за 90 милијарди динара или 776 милиона евра са каматом од 7,57%.

ЗАДУЖИВАЊЕ – У периоду 03.03-03.04.2014. укупна задуженост државе је нарасла за 1, 52 милијарди евра по 10%.

ПРОПАСТ – Влада Цветковића задуживала је државу два пута месечно. Данас се држава задужује сваки трећи дан.

ПЕРСПЕКТИВЕ – Како ће држава да отплати једну милијарду евра камате и четри милијарде доспеле главнице у 2014?

БУЏЕТ – Очекивани буџетски дефицит 2,5 милијарде евра. Како ће се покрити? Вођа не зна. Стварни консолидовани дефицит је три пута већи. Сви подаци се фалсификују. Лажни вођа, лажни подаци. Следи банкрот државних финансија. Стиже отрежњење.

ЈАВНИ СЕКТОР – Нема отпуштања у јавном сектору. Нема смањивања плата. Како ће се покрити све већи дефицити?

НЕЛИКВИДНОСТ – Привреда је у колапсу. Нема новца. Потпуна неликвидност. Како ће Вођа направити привредни развој?

ОБАВЕЗНА РЕЗЕРВА – За последњих месец дана просечно стање обавезне резерве банака код НБС је износило – 1,215 милијарди евра. Камата је 2,5%. Треба ослободити банке да не држе обавезну резерву код НБС. Услов је да слободан новац пласирају извозној привреди по 3% годишње. Тако би се запослили преко 303.750 нових радника.

ЖИРО РАЧУН – Просечно стање на рачунима банака је 149,934 милијарди динара или 1,292 милијарди евра. Банке немају коме да пласирају новац. Привреда је пропала. Како ћемо се развијати без привреде? Када би банке биле пословне на њиховим рачунима не би било новца непласираног. То значи да би се брзим обртом капитала запослило 323.000 радника.

ДЕВИЗНЕ РЕЗЕРВЕ – Стање девизних резерви 2014 -11,126 милијарди евра. Тајна је где држе девизне резерве. Странци знају где држимо девизне резерве, грађани Србије, власници девизних резерви, не знају. Девизне резерве држимо у празним папирима пропале државе САД. Зашто девизне резерве не повучемо? Не дају нам. Ко? ММФ. Шта да радимо? Треба раскинути сарадњу са ММФ-ом. Треба повући девизне резерве у земљу. Треба 2,1 милијарди држати на рачунима да се одржи девизна ликвидност. Преосталих 9 милијарди евра треба пласирати у привреду по камати од 3% годишње.

ДЕВИЗНА ШТЕДЊА – Грађани држе у банкама 8,6 милијарди евра. Банке имају капитал 5,2 милијарде евра. Обавезе банака су преко 51 милијарду евра. Како ће банке вратити девизну штедњу грађанима? То треба грађани да се питају.

ПРОМЕНА РЕЖИМА – Брза промена настаје када грађани повуку девизну штедњу ии када не буду исплаћене пензије.

РЕФЕРЕНТНА КАМАТНА СТОПА – Остала је на високом нивоу од 9,5%. Треба је смањити на свега 1%. Банке тада више неће слободна средства пласирати држави, него ће морати новац да инвестирају у привреду. Итнерес покреће банке.

НБС – Није народна и није банка. Независна је од државе. Треба је ставити под контролу народа. Треба довести стручног гувернера. Само једним потезом новог гувернера обезбеђује се ликвидност финансијског система, укида обавезна резерва, жиро рачун смањује рационалним обртом капитала банака, девизне резерве стављају у функцију привредног развоја, смањује референтну каматну стопу и тако запошљава – 2.884.344 нових радника. Врло једноставно, зар не?

НЕЗАПОСЛЕНОСТ – Свих милион људи се могу запослити. Нема незапослених. Нема чекања на посао. Општи препород.

ЈАВНИ СЕКТОР– Треба да остане, уместо милион запослених, само 300.000. Сви остали иду у приватни сектор.

ЗАПОСЛЕНИ – Од 1,7 милиона запослених преко 1.1 милион запослених иде на едукације за рад на новим тржиштима.

ДРЖАВА – Јефтина, ефикасна, компјутеризована, либерализована, праведна, институционална, богата и слободна.

ПРИВРЕДНИ РАЗВОЈ – Грађани бирају између сиромаштва и богатства. Ако хоће да останемо сиромашни и бедни, онда треба да гласају за слепог Вођу. Нема привредног развоја. Нема раста животног стандарда. Банкрот државних финансија. Нема исплате пензија и плата у јавном сектору. Ако то желимо да избегнемо, једини је начин да се брзо привредно развијамо. Ако стопе привредног раста буду 1-2%, Србија ће се за 100-50 година вратити у 1989. годину. За то време ћемо готово нестати. Избор се сам намеће. Врло брзо ће нестати љубав између Вође и народа.

НОВАЦ – Вођа треба да нам каже – где ће наћи новац за привредни развој? Арапи неће ништа дати. То је јасно. Светска банка је спремила 250 милиона долара, уз условљавања, смањивање плата и пензија. Тај новац је капљица у мору неликвидности државе. ММФ ће још више условљављављати. Продаја преосталих националних ресурса ће довести до слома.

ПРЕКРЕТНИЦА – Вођа је забринут. Уплашен је догађајима у Украјини. Не зна шта да ради. Конвертити су увек несигурни. Живе у вечитом страху. Једном када издају, онда су спремни сваки пут на издају. Доведен на власт је одлуком Вашингтона и Брисела. Они су му дали и апсолутну власт, због издаје Космета. Сада се мења геополитичка слика света. Империја је у расулу. ЕУ у банкроту. Русија је у уздизању. Заокружује своје државотворне интересе. Вођа је притиснут од Великог Брата. Србија је на прекретници. Политика неутралности је идиотизам. Када невине људе убијају у источној Украјини неонацисти из Кијева и Љвова, када им не дају да остваре своје националне интересе и своје право на опредељење до отцепљења, онда је залагање за неутралност глупост. Како можете да будете неутрални према злочину који се чини? Србија мора паметно да преломи. Србија треба да направи све калкулације.Шта смо добили из ЕУ? Санкције, бомбе са осиромашеним уранијумом, уцене, претње, кредите, камате,отимање територије, ратове, исељавања, лажне преговоре, лажна обећања, понижавања, исмејавања и константно негирање нашег националног идентитета и оптужбе да смо геноцидан, варварски и зликовачки народ. То треба прекинути. Србија је европска земља. Србија не треба да иде у ЕУ Титаник.

ЕУ – Венеција са Венето регијом тражи да се отцепи од банкротираног Рима. У Риму крвави протести. Неће да штеде, мада је град у минусу 15 милијарди евра. Хрватска је ушла у ЕУ , уз подршку само 25% грађана. Од уласка у ЕУ, Хрватска сваког месеца има 10.000 радника више без посла. Више немају ни своје море. То је море ЕУ. Шта ћемо у ЕУ?

ЕВРОПА – Отпочела је побуна Европе против ЕУ. Европски народи су наши савезници у тој борби. Европљани морају да поразе неонацисте у Бриселу. Европа је устала! Србија треба да помогне Европи да сачува свој европски дух.

УКРАЈИНА – Опомињао сам шта може да се деси. Данас се, нажалост, то дешава. Украјина је прекретница безобразлука Великог Брата. Њих не занима Украјина. Они су све спремни да жртвују само да напакосте Русији. Остварује се Бизмарково проклетство да треба у Украјини гурнути у рат словенску браћу и сачекати да се они побију, како би им супериорни германски ум наметнуо јарам. То само могу смислити арогантни германски политички зликовци на власти.

НЕОНАЦИСТИ – Бриселски неонацисти подржавају кијевске неонацисте на власти, који су државним ударом и убијањем невиних грађана на улици, преотели демократски изабрану власт. То је, каже Вашингтон, демократија. Када је у њиховом интересу. Двоструки стандарди су уништили Империју у растројству. Времена су се променила. Нема светског полицајца.

РУСИЈА – Она себи не сме да дозволи да изгуби источну Украјину. Не сме да изгуби 10 милиона свога народа. Не сме да га остави неонацистима на милост и немилост. Русија се брани на Дњепру. Ко то не разуме, не треба да се бави политиком. Србија то није разумела. Крваво плаћамо тај дилетантизам српских политичара. На крају ће се српство бранити на границама београдског пашалука. Русија не сме да дозволи да брани на улазу у Москву. Два пута су вође, цар и хазјајин, направили историјску грешку. Народ је спасила хладна руска зима. Трећи пут се то не сме да догоди. Опасно је.

КРИМ – Ако може Косово, зашто не може Крим? Силеџије у Вашингтону немају одговор. Обама је клинац.

ПУТИН – Он није никаква енигма, каквим хоће да га представе западни корумпирани политичари, типа шпекуланта Карла Билта. Напротив, он је потпуно предвидив. Школован је за кризне ситуације. Политичке потезе које повлачи су државотворно мудри и одмерени. Сачекао је да се заврши олимпијада у Сочију и онда је припремио отцепљење Крима. Сада наставља да прати дешавања у источној Украјини. Он не сме да дозволи да Украјина уђе у НАТО, јер му се опасно приближавају ратни зликовци. Мора да их држи на одстојању. Граница на Дњепру је прихватљива. Путин нема избора. Он мора да брани источну Украјину. То није предмет изборне кампање или политичког волунтаризма. Путин брани интересе Русије на западу.

ИМПЕРИЈЕ – САД је Империја у растројству. Полако се распада. Русија то добро разуме и узима оно што јој припада.

СУКОБ ЦИВИЛИЗАЦИЈА – Западна демократија је превара. Вишестраначки систем шпекулација странака. Политичари криминални мешетари. Велики Брат све контролише. Планирају да нас све чипују до 2017. Не само да ће све о нама знати, него ће нас пратити и знаће где се сваког тренутка налазимо. Контролисаће нам ум. Тако ћемо постати зомби. Роботизовани дебили. Оловни војници. Борба Русије за своје државне интересе је борба за различитост и слободу од окупације Великог Брата.

РАТ – Неонацисти у Кијеву прете својој сабраћи на истоку Украјине да ће их привести покорности силом. Ови то неће прихватити. Опираће се. Оружјем ће бранити своје право да не буду контролисани од власти неонациста. Тако може да дође до рата. Ако се умеша НАТО, онда имамо велики сукоб. На коју ће страну стати српски политичари?

ДОЛАР – Једини начин да се брзо казни Вашингтон је да се престане нафта да плаћа у доларима. Тако долар губи тржиште. Све више долара циркулише на све мањем светском тржишту. На крају, остаје му само тржиште САД. Тада настаје хиперинфлација. Амерички грађани морају да плате цену пола века експанзионистичке политике своје владе. То је једини начин да се спаси САД од бандита са Вол Стрита, Пентагона и Беле куће. Морамо помоћи америчком слободарском народу да се избори за своју слободу. То је онда спас и за човечанство.

Извор: Таблоид

Коментари (1)

  1. MILICA каже:

    naj veci je seselj izdajnik sjebace srbiju ako dode na vlast

Напиши коментар