Србија

Велика превара: Политичари опрали милионе преко смрти мале Тијане!

Клупко се полако али сигурно одмотава!

С рачуна у банци на који су грађани из Србије, региона и целог света уплаћивали новац за операцију мале Тијане Огњановић Дечјој болници у Хјустону у два наврата пребачено је око 1.463.000 долара, сазнаје Курир!

С обзиром на то да овај износ далеко превазилази суму од 710.000 долара, колико је, после интервенције принцезе Катарине Карађорђевић, требало да кошта Тијанина операција у Хјустону, јасно је да се ради о озбиљном прању пара и организованој акцији намењеној пуњењу нечијих џепова. Да ли су у читавој акцији смишљено учествовали девојчицини родитељи Небојша и Јелена Огњановић, или су можда били уцењени – то треба да утврде надлежни органи, те их Курир позива да се активно укључе у расветљавање целог случаја!

Смештена у хотелу

– Како би зарадили паре на болести и касније и смрти мале Тијане, целу кампању за прикупљање средстава организовали су моћници из политичког врха. Болници у Хјустону у првом наврату, пре Тијаниног одласка, легле су две уплате – од 266.000 и 399.000 долара (укупно 665.000). Други део новца у износу од 798.000 долара болници је уплаћен после њене смрти – прича добро обавештен извор Курира. Он истиче две чињенице – да је други део новца уплаћен после смрти девојчице и да целокупна сума превазилази све трошкове.

– На основу тога је јасно да се ради о великој превари – категоричан је наш извор, који каже да девојчица за време боравка у Хјустону није ни лежала у болници већ је била у оближњем хотелу и да је одатле ишла на све неопходне анализе и ту је и чекала донора.

Подсетимо, недавно је дневни лист Политика пренео да је операција прикључења Тијане на вештачку пумпу коштала 1,1 милион долара, а Куриру су угледни кардиолози објаснили да уградња балон-пумпе не може да кошта више од 60.000 евра. Износ до којег је Политика дошла заправо представља износ који су Огњановићи пребацили на рачун болнице, а за који се не зна где је завршио.

Остало 1,4 милиона евра

Како Курир сазнаје, Небојша и Јелена Огњановић, родитељи преминуле девојчице, тренутно располажу са око 1,4 милиона евра (1.729.300 долара). Осим овог рачуна, породица Огњановић има рачун у још једној банци, али је тајна колико новца има на њему.

– Јелена и Небојша су у језивој паници! Од тренутка кад сте објавили први текст, плаше се да се све не открије и постоје индиције да су на рачун у банци вратили део новца – објашњава наш извор и напомиње да су добили налог да се до даљег не оглашавају у медијима. Према његовим речима, није јасно да ли су Огњановићи уцењени, па зато ћуте или им је организатор обећао део пара.

Да се ради о озбиљној организацији у коју су умешани „политички моћници“ доказује и то што је ово била најбоље организована хуманитарна кампања досад, која је ујединила цео регион.

– Не памти се да се толико новца сакупило за тако кратко време, а огромне суме су уплаћиване на хуманитарни рачун и пошто је сакупљено 710.000 долара – каже наш саговорник.

Угашен Тијанин сајт

Да родитељи Тијане Огњановић нису ни имали намеру да оснују хуманитарни фонд у који ће уплатити новац преостао после Тијанине смрти види се и по томе што су су угасили сајт www.tijanaognjanovic.com. Он је био намењен за сакупљање новца за њено лечење, а пошто је био веома посећен, могао је да послужи у сврху фонда.

Власник куће: Излазите напоље!

Како Огњановићи данима одбијају да одговоре на питања у вези с трошковима Тијаниног лечења и преосталог новца, екипа Курира јуче је посетила кућу у којој живе и покушала да добије одговор на питања која им данима поставља. Огњановићи нису отварали врата стана у којем живе, али смо на изласку из дворишта куће срели старији пар.

– Шта ту тражите?! Излазите напоље одмах! – викао је мушкарац, који се представио као власник куће, и претећи песницом истерао нас из дворишта.

Трансакције

3.192.000 $ (2,5 милиона €) уплаћено на Тијанин рачун

665.000 $ (500.000 €)

(266.000 $ + 399.000 $) укупно пребачено у Хјустон пре Тијаниног одласка

798.000 $ (600.000 €) пребачено с Тијаниног рачуна у Хјустон после њене смрти

1.729.000 $ (1,4 милиона €) остало Огњановићима

Курирова питања породици Огњановић

1.Колико је у хуманитарној акцији сакупљено новца за лечење мале Тијане?

2.Колико је укупно новца утрошено на Тијанино лечење и превоз до Хјустона?

3.Колико је преостало новца на рачуну после Тијанине смрти?

4.Шта намеравате да урадите с тим новцем и да ли ћете основати хуманитарни фонд за лечење друге болесне деце?

5.Зашто ћутите о трошковима Тијаниног лечења и преосталом новцу?

6.Да ли вас је неко уценио у вези с тим?

Оставинска расправа за Тијанин рачун је непотребна

Небојша Огњановић недавно је изјавио да је рачун за Тијану отворен на њено име и да након смрти власника рачуна мора бити испоштована законска процедура коју спроводи надлежни суд. Међутим, како Курир сазнаје, оставинска расправа у овом случају није ни потребна.

– Ако је рачун отворен на име девојчице од осам година, оставинска расправа није потребна јер су носиоци свих права и обавеза малолетног детета његови родитељи – објаснио је Драгољуб Ђорђевић, председник Адвокатске коморе Србије.

 

Извор: Курир

Коментари (1)

  1. nlcph каже:

    Свака част! Ово сте професионално обавили, не користећи се сликом преминуле девојчице око чије слике новинске агенције данима ките бројке истраживања (што новинарски делује дно-дна), уместо да око слике и имена преминуле принцезе пише са вером и надом у васкрсење мртвих.

Напиши коментар