Србија

Карађорђевићи хтели да отму новац од Тијаниног оца!

Представница Фондације Њ.к.в. принезе Катарине Карађорђевић тражила је од мене да други део новца за лечење наше ћерке Тијане, након њене смрти, не уплатим клиници у Хјустону, већ да пребацим на рачун Фондације – рекао је Небојша Огњеновић, отац мале Тијане, у разговору са једним од најближих сарадника премијера и министра полиције Ивице Дачића.

„Блиц“ је пре два дана открио истину о новцу прикупљеном за малу Тијану, али овај случај у даље прате бројне контроверзе и мистерије. Како се ради о случају који је од почетка био у жижи јавности, из МУП-а су контактирали Огњеновиће како би видели да ли је било притисака на њих и да би се утврдили токови новца.

Са Небојшом Огњеновићем разговарао је телефоном један од Дачићевих најближих сарадника, а Тијанин отац је одмах на почетку разговора истакао да није било притисака политичара, али и да је тужан због неколико ствари које су се издешавале.

– Испричао је да је разочаран неким лекарима који су га дуго „завлачили“ са папирима и да је Тијана могла и раније да буде у болници у Хјустону – каже наш саговорник из врха МУП.

Тијанин отац је даље испричао цео ток лечења. Прво су контактирали клинику у Аустрији где им је речено да су шансе за опоравак мале и лечење тамо није било опција.

Следећа адреса је била клиника у Хјустону и тада је почело скупљање новца. Клиници је уплаћена рата од 500.000 долара, а након што је девојчица преминула остао је дуг од око 700.000 долара.

Када смо слетели у Београд, након Тијанине смрти, на аеродрому нас је сачекала жена из Фондације Њ.к.в. Катарине Карађорђевић и тражила да остатак новца, неких 700.000 долара, не уплатимо клиници, јер то нема сврхе, већ да тај новац уплатимо на рачун Фондације – испричао је Тијанин отац Дачићевом сараднику.

Подсетимо, Карађорђевићи су од почетка били укључени у цео случај, а били су и веза до клинике у Хјустону и својим контактима успели су да снизе цену лечења мале Тијане.

Он је даље навео да је то одбио, иако су га дуго убеђивали, а да је већ наредног јутра послао мејл директору клинике у Хјустону у којем је тражио да му пошаље рачун за остатак њиховог дуга клиници. Чим је профактура стигла, дуг је платио, а директор болнице је био захвалан на томе.

У разговору са Дачићевим сарадником, Тијанин отац није испричао шта намеравају да ураде са новцем после оставинске расправе.

Из Фондације су нам јуче рекли да су изненађени овим оптужбама.

– Након Тијанине трагичне смрти, Њ.к.в. принцеза Катарина изразила је у свом писму од 24. јула 2013. захвалност Дечјој болници Тексас на њиховом великом труду и најљубазније их замолила да опросте преостали дуг болници, како би новац могао да се искористи за потребе друге српске деце, вероватно кроз фонд који би био основан под Тијаниним именом. У свом одговору од 5. августа 2013. директор Дечје болнице Тексас навео је да нема преосталог дуга за лечење Тијане Огњановић. Принцеза Катарина је предложила одговорнима у Србији оснивање хуманитарног фонда за подршку деци којој је потребно посебно лечење. Чланови породице Карађорђевић никада нису вршили никакав притисак на било кога у вези с било каквом исплатом – пише у саопштењу који су нам послали.

Коментари (4)

 1. zoran svedska каже:

  Ja mislim da su Karadjordjevici htijeli osnovati fond za bolesnu dijecu, odakle bi se davalo za lijecenje. Sjecate li se pok. Ogija Gudelja, za koga se sakupljao novac? Dijete je, na zalost, podleglo, a danas njegov otac, od ostatka para, pravi veliki hotel u Trebinju! Ja mislim da treba biti neki fond i kontrola novca. Dati novac za dijete, a roditelj od istoga, pravi hotell, to je cista PREVARA!

 2. Милица каже:

  Породица Карађорђевиђ је само замолила да се новац врати Фонду како би се исти проследио неком другом болесном детету, управо из разлога који је Зоран навео у свом коментару. На њиховом сајту можете пронаћи шта су све учинили и на који наћин помогли. Новац је често намењиван за операције деце у иностранству, прикупљање медицинских апарата за болнице широм Србије, обуке лекара и сл. Срамота је што наши медији од једне хумане ствари праве сензацију на један тако ружан и низак начин…

  Толико о професионализму наших новинара и медија.

 3. Baltazar каже:

  Ne znam sta je veca sramota, sto je ,,ovo” nastavak loze Karadjordjevica ili sto mediji samo cekaju da sa ili bez razloga bacaju ljagu na Karadjordjevice.

 4. zoran svedska каже:

  Lozi Karadjordjevic pripada Hrvatska i Slovenija, po kraljevskim zakonima. Zato se ne zeli povratak kralja u Srbiju i ometa se…

Напиши коментар