Србија

Мирослав Илић „пере“ новац за Шутановца!

Пореска управа спроводи финансијску истрагу о имовини Мирослава Илића, за ког се сумња да је у име зета, бившег министра одбране, куповао станове и скупоцене аутомобиле.

Пореска управа покренула је финансијску истрагу о имовини Мирослава Илића, тврде извори листа Информер. Према писању листа, сумња се да је бивши одбране Драган Шутановац преко таста Илића куповао станове, скупоцене аутомобиле и другу имовину.

Саговорници из Пореске управе, који су инсистирали на анонимности, кажу да су“предистражне радње“ у вези с имовином познатог певача покренуте прошле јесени. Истрага је покренута после јавног признања Мирослава Илића да је зету и ћерки, купио луксузан стан у Београду, у Његошевој 57, и укњижио га на име Шутановчевог најбољег друга Александра Бапца, коме је, бивши министар одбране доделио државне послове у вредности од чак 156,5 милиона динара.

Такође, државним органима је било врло сумњиво то што је џип БМW који је користио Драган Шутановац био регистрован на Мирослава Илића.

– Био је то непосредан повод за покретање предистражних радњи, које су нас довеле до нових сазнања. Већ смо дошли до врло индикативних података и могу вам рећи да ће Илић, али и Шутановац, морати да одговоре на бројна питања.

Он није желео да открива конкретне детаље, али је рекао да је утврђено да се имовина певача и његове породице несразмерно брзо увећала у време министарског мандата зета Шутановца.

– Могу само да вам кажем да је реч о некретнинама, и то више њих, али и неким рачунима, скупоценим аутомобилима и финансијским пласманима. Не могу још ништа да тврдим, али постоји основана сумња да је бивши министар покушао да имовину сакрије преко повезаних лица – наводи саговорник.

 

Извор: Информер

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    Zete moj svecu d auradim za tebe pa cak iovo.Divne koncerte i divne pesme moje.

Напиши коментар