Србија

Легионари послали помоћ Србији!

Legion Etrange

Пратећи скорашња дешавањ9а у поплављеној Србији, Легионари Срби из седам Регименти Легије Странаца су одлучили да дају допринос својој отаџбини. Сакупљена су новчана средства од којих ће се купити најосновније што је потребно за бебе, малу децу и њихове родитеље. Средства су прикупили Легионари из 2. REP, 1. REG, 2. REG, 2. REI, 3. REI, 1. REC, 1. RE и Легионари који су у војном одмаралишту Mamousque (налази се у Марсеју) а који се ту налазе, јер су повређени или су на одмору. Треба напоменути да су у помоћи учествовали и Легионари других националности који су саосећали са својом браћом по оружју, доприносе су дали и Црногорци, Хрвати, Мађари, Арапи, Бугари и Словаци али и бивши Легионари који су завршили свој уговор у Легији Странаца.

Дан пун авантуре и хуманитарног рада

Захваљујући људима из Легије Странаца, „Џип клуба“ из Пожеге као и Николи који је све то организовао, преко 5 тона хуманитарне помоћи уручено је житељима Овчиње, Оклетца, Гвоздца и Љештанског.

„Велико хвала људима из Легије Странаца који су послушали наш апел, и део помоћи послали у наш крај. Хвала људима из „Џип клуба“ из Пожеге који су данас ломили своја возила по беспућима и најгорим могућим путевима. Хвала људима из Ужица који су данас били уз нас“ – кажу житељи из ових угрожених места.

Напиши коментар