Песме

ВАСИЛИЈЕ ОД СЕМБЕРИЈЕ – Милану Тепићу

Песник: Василије од Семберије

Он је херој и ту нема збора,
сетимо се Тепића мајора,
сетимо се храброг српског сина,
од свега је преча отаџбина.

Мит о њему историја ствара,
срушио је пола Бјеловара,
с војницима у облаке лети,
није Србин ко га се не сети.

Ти уз раме Синђелићу стојиш,
ти се брате ни смрти не бојиш,
историја записати мора,
са Козаре храброга мајора.

Неће мајка родити Србина,
неће богме још много година,
сетимо се Синђелић Стевана,
Не рађа се Тепић сваког дана.

Коментари (4)

 1. ROBY... каже:

  JEDAN JE MAJOR TEPIĆ…J E D A N!!!JUNAK NAD JUNACIMA…DOSTOJAN SVOJIH SRPSKIH SLAVNIH PREDAKA…SPREČIO JE DA USTAŠE ZAUZMU KASARNU DOK JE BIO ŽIV JER JE ZNAO KO SU I ŠTA SU USTAŠKA GOVNA…OVOM PRILIKOM TREBA POMENUTI I MLADOG SRPSKOG VOJNIKA IZ VALJEVA KOJI TAKOĐE IZGUBI SVOJ JUNAČKI ŽIVOT BRANEĆI ODSTUPNICU MAJORU TEPIĆU I SVOJIM SABORCIMA…I JER NIJE HTEO DA POSLUŠA KOMANDU MAJORA TEPIĆA…I ON JE JUNAK NAD JUNACIMA…I NJEGOVO VALJEVO A I CELA SRBIJA TREBA DA DAJU IME MAKAR JEDNOJ ULICI PO NJIMA…DA SE TI I TAKVI SRPSKI JUNACI STALNO I NA SVAKOM MESTU SPOMINJU…I DA SE UČE NAŠA DECA KAKO SE SVOJA ZEMLJA I SVOJ NAROD BRANE…KAD DOĐU TEŠKA VREMENA…SRDAČAN POZDRAV…

  1. VESELI каже:

   Heroj Milan Tepić nije hteo da preda kasarnu ustašama, jer se u njoj nalazilo ogromno skladište municije koje bi oni odmah upotrebili protiv Srba. Mladi vojnik koji nije hteo da posluša komandu i ostao da pomogne svom komandantu je bio 19-godišnji junak Stojadin Mirković. On je ušao u oklopni transporter i naneo velike gubitke ustašama, dok ga nisu pogodili zoljom.
   Major Tepić se postepeno povlačio u unutrašnjost skladišta i sačekao je da što više ustaša udje u skladište i da ga okruže, a onda je preko tenkovskog akumulatora spojio kablove i aktivirao protivtenkovsku minu. Kompletno skladište je odletelo u vazduh, a postoje izveštaji da je oko 400 ustaša na licu mesta poginulo. Detonacija je bila toliko jaka da su seizmolozi registrovali manji zemljotres na području Bjelovara.
   BLAGO ONOM KO DOVIJEKA ŽIVI, IMAO SE RAŠTA I RODITI !!!

 2. Roki каже:

  Svi junaci zasluzuju najmanje da dobiju makar ulicu u svom gradu. A oni izdajnici sto dobijaju trgove treba ih izbrisati iz Srpske istorije za vjek vjekova.

 3. delboy каже:

  sede deda i unuk ” deda..ti si bio u ratu”..jesam sine…” pa ti si deda onda junak”…..tajac i suze dedi u ocima……..nisam sine junak…al sam.imao čast biti medju njima…….večna mu slava

Напиши коментар