Свет

Украјинци заварили своје војнике у тенку

Снаге Aрмије Новоросије саопштиле су да су заробиле два тенка под Aвдејевком. Тенкови нису одговарали на ватру, па су Руси одлучили да их заробе. Установили су да су сви поклопци за излаз из тенка заварени, а под гусеницама постављене мине. У тенковима су нашли живу посаду, која им је испричала да су недавно мобилисани, али да су одбијали да „погину у глупом рату“. Стога је украјински командант наредио да их заваре и минирају како не би могли да побегну или се одвезу са положаја, а све у нади да ће отворити ватру на сународнике.

ukrajina-nacisti

Да украјинска војска муку мучи са борбеним духом показало се и у насељу Црвени партизан код Доњецка. Украјински резервисти предали су се без боја после неколико артиљерисјких плотуна. Испоставило се да је реч о недавно мобилисаним људима из рускојезичног Кривог Рога. Снаге Новоросије су већ направиле три чете састављене од – заробљеника.

Бојеви се настављају нарочито дуж аутопута који води из Дебаљцева где се у окружењу налази око 8.000 украјинских војника. Њихова команда убацила је у борбу велике резерве које су значајно успориле напредовање снага Новоросије. Међутим, Aрмија Новоросије саопштила је да се довољно приближила аутопута да би по њему могла да отвара артиљеријску ватру са директним навођењем. По речима команданта Козачког пука, Павела Дремова, њихови положаји су на око два и по километра од аутопута.

Становници Дебаљцева и околних места наводе да је улаз и излаз из града немогућ већ два дана.

Огорчене уличне борбе воде се и у Попасној, у коју су снаге Новоросије ушле пре три дана и потискују Украјинце кућу по кућу. Током претходне ноћи руски тенкови пробили су линију северно од Попасне и са крила упале у део града који држе снаге кијевске хунте.

Борбе су се водиле и на прилазима Доњецку. Украјинци су извели масовни тенковски напад између насеља Пески и аеродрома. Део насеља Пески у ком се налази и добровољачки одред Српски хусари – заузет је, али је напад одбијен и уништено је неколико оклопних возила у рејону аеродрома.

Признање нацисте?

Велику пажњу изазвао је видео-снимак у којем командир извиђачке групе нацистичког пука Aзов, Сергеј Каротких Маљута, говори о гранатирању Маријуопоља 24. јануара када је убијено око 30 цивила и мноштво рањено, после чега је уследило међусобно оптуживање за одговорност.

„Налазим се у улици Ђержинског испред једне од погођених кућа. Овде украјинских снага нема и никада није било. То сви знају и свако погледом на карту може да се увери да није реч о грешци. У овом кварту је становништво проруско“, изјавио је Каротких који је претходно рекао: „Комуњаре су добиле што су тражиле.“

 

Вести

Напиши коментар