Србија

УЧИМО ДЕЦУ: Цртани филм о ГМО храни на српском језику!

На веома саркастичан начин објашњава колико је ГМО храна отровна за људе, о корупцији и лобију произвођача ГМО хране, уништењу фармера и здраве хране

У борби против генетско модификоване хране снимљен је и цртани филм А-ГО-ГО да би деце појачала свест о опасности које доноси ГМО храна.

Захваљујући ауторима сјајног цртаног филма о генетски модификованим организмима из Инфоматикса Кирку Рутеру и Полу Дејвису, као и српском глумцу Браниславу Платиши, објавље на је верзију овог цртаног филма синхронизованог на српски језик!

Цртани филм на веома саркастичан начин објашњава колико је важна природа и ГМО храна отровна за људе, о корупцији и лобију произвођача ГМО хране, уништењу фармера и здраве хране.

ГМО се могу дефинисати као организми у којима је генетски материјал (ДНК) измењен на вештацки начин, а технологија којом се то постиже се често назива модерна биотехнологија или генетски инжењеринг.

Том технологијом је такоде могуће селектовани ген из једног организма унети у други, чак и међу врстама које нису сродне.

Прва модификована биљка била је парадајз а појавила на тржисту 1994. године. Од тада не престаје производња генетски модификованих биљака, и то највише у Америци, Аустралији, Бразилу, Аргентини, Кини и Јапану, а највише се гаје соја, кукуруз, уљана репица, памук.

Научници Иан Ф. Приме и Ролф Лембке спровели су “in vivo” студије о могућим здравственим последицама ГМ хране, и закључили да генетски инжењеринг ствара раширене генетске мутације на стотине хиљада места одређеног генома.

Храну која је створена у лабораторији наше ћелије неће препознати, па ће се пуно тога гомилати као токсични материјал.

http://youtu.be/zCZkCO7mvmE

Напиши коментар