Свет

Убијен шиптарски терориста који је заклао дечака!

Курдска телевизија, објавила је да је у борбама убијен косовски Шиптар Лавдрим Мухаџери, који се својевремено прикључио џихадистима Исламске државе, а његово тело показано је на програму те телевизије.

lavdim-mudzaheri

Према ономе што је објавила курдска телевизија KNNC, Мухаџери је умро од рана задобијених у борбама са курдским одбрамбеним снагама, преноси Танјуг.

Шиптарски терориста Лавдрим Мухаџери (24) из Качаника, који је отишао у џихад у Сирију и тамо вршио бруталне злочине, објавио је крајем јула на Фејсбуку фотографије како држи једног сиријског младића и припрема се да му ножем одсече главу, а затим одрубљену главу држи у рукама и позира испред камере.

Мухаџери је 2. августа, у интервјуу за дневник “Дита” из Тиране, рекао да није учинио ништа више него што су током рата чинили припадници терористичке ОВК.

Како су тада пренели приштински медији, тај екстремиста се оправдавао речима да такву казну предвиђа Куран.

Он је рекао је да је 19-годишњак коме је одсекао главу “ухваћен као шпијун, а према Курану, за онога који издаје муслимане” предвиђена је егзекуција.

Најпознатији шиптарски припадник озлоглашене екстремистичке организације Исламска држава, у фокусу медија је био претходно у јуну, јер је објавио фотографију како пали такозвани косовски пасош.

Према наводима косовских медија, Мухаџери, који себе назива лидером шиптарских бораца припадника екстремистичке Исламске државе, радио је пре учешћа у ратовима у Сирији и Ираку за амерички КФОР у бази Бондстил и за НАТО у Авганистану.

У време Рамазана 2013. учествовао је у активностима Исламске заједнице Косова што потврђује неколико фотографија.

Наводно је прошле године изабран за команданта Шиптара који припадају одметнутом крилу устаника против режима Башара Ал-Асада, али не оног дела који тражи демократију за Сирију, већ оног који Сирију види као земљу у којој ће владати шеријатски закони и групе блиске Ал-Каиди.

Међутим, једна особа која се вратила из рата у Сирији, из ратних логора, у интервјуу за Експрес негирала је да је Мухаџери командант, већ каже да је само гарант Шиптарима који долазе међу џихадисте.

Приштински медији су 15. августа објавила да ће за Мухаџеријем бити расписана међународна потерница, пошто је Интерпол прихватио захтев косовских власти да се укључи у систем потраге.

Основни суд у Урошевцу тражи Мухаџерија због сумње да је извршио терористичко деловање и организовао групу која треба да ратује у Сирији и Ираку.

Према наводима приштинских медија, последњих неколико година више од 200 косовских Шиптара је отишло у џихад да се бори на страни радикалних исламских група.

Коментари (1)

  1. Zoran каже:

    Требали су да га “расчерече” и помешају са свињетином, да његова братија види шта их чека. Према таквима је милост сувишна. Колико сам читао, они су неке заробљенике одрали.

Напиши коментар