Србија

Кокаинске журке Чедомира Јовановића

Добио сам 2002. године фотографију на којој је Јовановић био за столом на којем су биле извучене, знате оно, беле линије, изјавио је Милорад Брацановић некадашњи заменик начелника БИА на суђењу за протест ЈСО

cedomir-ceda-jovanovic
Фото: Александар Јовановић

Сумњао да ће Шиптар да га убије

Милорад Брацановић, некадашњи заменик начелника БИА, током сведочења о протесту Јединице за специјалне операције у новембру 2001. године изјавио је јуче да је лидер ЛДП Чедомир Јовановић био у „наркоманској сеанси“.

Ову тврдњу Брацановић је изнео одговарајући на питања првооптуженог Милорада Улемека Легије, коме се суди због сумње да је с покојним вођом „земунског клана“ Душаном Спасојевићем организовао такозвану „оружану побуну јединице“.

Легијина питања

– Какав је био однос Душана Спасојевића и Чедомира Јовановића? – питао је Легија, а Брацановић је одговорио:
– Сећам се да сам 2002. од начелника другог одељења добио фотографију на којој је Јовановић у наркоманској сеанси.

Потом је судија тражио од Брацановића да објасни шта значи наркоманска сеанса.

– Па, видело се да за столом, с мени непознатим људима, седи Јовановић. На столу су били храна, пиће, али и знате оно, беле линије – рекао је некадашњи заменик начелника БИА.

Брацановић није објаснио да ли је фотографија настала у Спасојевићевој кући у Шилеровој улици, али је испричао да је у време протеста сумњао да су Јовановић и Спасојевић у контакту.

– Спасојевић ме је позвао да се нађемо код Хајдучке чесме на Кошутњаку. Било ми је чудно што ме зове јер сам знао да има контакте у подземљу, па сам о томе обавестио Андреју Савића, који је био постављен за начелника ДБ, као и Чедомира Јовановића – испричао је Брацановић и навео да је отишао на састанак и да је, кад је ушао у Спасојевићев „ауди“, посумњао да ће бити ликвидиран.

Састанак с Дућом

– Сећам се да сам упозорио Спасојевића да, ако ми се нешто деси, Чеда и Андреја знају да сам отишао на састанак с њим. Спасојевић ми је одговорио: Знам, рекао ми је Мали – посведочио је Брацановић.

Како је навео, Спасојевић га је одвезао у Кулу, где се састао с Легијом, који му је рекао да су почели протест због хапшења браће Бановић.

У повратку, како је рекао, Спасојевић га је оставио у Батајници, одакле га је до Хајдучке чесме вратио Дејан Миленковић Багзи.

СЛУЖБА ПРАТИЛА И ЈАДРАНКУ ЈОВАНОВИЋ?

Говорећи о томе кога је све служба пратила и прислушкивала, Милорад Брацановић објаснио је да нису за то увек постојали захтеви суда, као и да му је једном приликом Горан Петровић дао читав списак људи који је требало да буду стављени „на мере“.

– Ниједно име са списка није ми било познато, осим оперске певачице Јадранке Јовановић – посведочио је Брацановић.

Напиши коментар