Србија

Влада Србије продаје Шиптару Железару Смедерево!

Власник фабрике алуминијума Ламкос у Вучитрну, Шиптар Јетон Садику, за три године могао би да има у власништву већину акција Железаре Смедерево, а то ће му омогућити Влада Србије на челу са Вучићем!

zelezara

Влада Србије коју води Александар Вучић, ући ће у завршне преговоре за потписивање уговора о продаји Железаре Смедерево са Кор групом, која је у власништву Шиптара са британским држављанством, Јетона Садикуа.

jeton-sadikuКор група је наступила у конзорцијуму са компанијом Мет-алфер из Србије и Трасти из Италије. Највећи део акција ће имати Кор група, која је власник и Ламкоса. Портпарол шиптарског Ламкоса Арлинд Јуполи је потврдио да је Кор група у завршној фази за преузимање управе над Фабриком челика у Смедереву.

– У завршној смо фази преговора са Владом Србије за склапање уговора за фабрику челика у Смедереву – рекао је за Јуполи, не коментаришући о каквом је уговору реч.

Према изоворима, Кор група и Влада Србије после три године преговарања су се договориле о општим условима споразума везаним за смедеревску фабрику и да се ускоро очекује склапање уговора за преузимање руковођења над Железаром.

Коментари (2)

 1. Томислав Црнојевић каже:

  Редакцији сајта “ЈСО”

  Немам начина да вас на други начин контактирам и зато вам се јављам у форми коментара на овај (случајно изабрани текст).
  …Пре неколико дана сте ми предложили да вам шаљем своје текстове, али то у овој форми коју имам на располагању није изводљиво.
  …Зато вас молим да на мој меил пошаљете вашу меил адресу, на коју бих вам слао своје текстове.
  …Мој нови текст је објављен на “Васељенској” под насловом “Трговци свињским убеђењима касапе Србију”.
  …Уколико сте у међувремену променили мишљење у вези вашег предлога, замолио бих вас да ми то слободно кажете – ја ћу вас разумети!

  Срдачан поздрав!

  Томислав Црнојевић

Напиши коментар