Србија

У Суботици освануо графит „Смрт Србима“!

На фасади зграде Месне заједнице, црним спрејом и ћириличним писмом, написано је „Смрт Србима“, који су активисти „Треће Србије“ уочили синоћ, а јутрос и прекречили, рекао је портпарол те политичке организације Сава Стамболић

Он очекује од полиције и других надлежних органа да хитно реагују, наводећи да овај догађај „нарушава добар дух који постоји у народу“ у овом граду.

„И поред тога што је Суботица позната као град у којем људи живе једни са другима, а не једни поред других, очигледно је да постоји једна доста агресивна мањина која се може уочити на интернет форумима, а која не дели тај дух суживота, већ има прикривену мржњу према припадницима других народа“, казао је Стамболић.

Стамболић наводи да та „агресивна мањина“ не износи јавно своја гледишта јер је то кривично дело ширења расне, верске и националне мржње, већ „на овакав кукавички начин пласирају своје поруке мржње“.

Он је најавио да ће упутити званичне дописе јавном тужиоцу, градоначелнику Суботице и осталим надлежним органима са захтевом да се овај случај испита, а да починиоци одговарају за кривично дело расне, националне и верске мржње.

Коментари (1)

  1. Serbon каже:

    Katolicki okot je osjetio da im se blizi kraj pa su postali agresivni.

Напиши коментар