Србија

Капетан Драган 12. јуна на слободи

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган, који је прошле године првостепеном пресудом осуђен на 15 година робије, следеће недеље требало би да сазна своју коначну пресуду!

Врховни суд Хрватске заказао је за 12. јун жалбено рочиште, после кога би требало да донесе правоснажну одлуку. Васиљковић ће се петочланом судском већу обратити видео-линком из затвора. Његов бранилац, адвокат Горан Цветић, верује да би се Драган могао наћи на слободи, јер су Хрвати прекршили међународно право.

– Сматрам да ће му се пресуда преиначити, односно смањити и да ће бити напокон пуштен на слободу. Одбрана је била веома активна. Обавестили смо УН и државног тужиоца Аустралије. Гаранције Хрватске су прекршене, јер су Аустралији приликом испоручења Драгана гарантовали да ће га теретити само за три кривична дела. Међутим, судили су му за пет дела, од којих је за четири осуђен. Ово је тешко кршење како међународног права, тако и људских права – објашњава Цветић, додајући да Кеп никад неће прихватити наметнуту кривицу.

– Драган није крив и не жели да призна ништа што није урадио – закључује Цветић.

Процена је да ће поништити првостепену пресуду и процес вратити на почетак, а да ће истовремено донети одлуку да му се укида притвор.

Коментари (1)

  1. NLO каже:

    Искрено се надам да ће ускоро изаћи на слободу, нажалост много је пропатио.

Напиши коментар