Свет

Стравичан злочин украјинских фашиста: Срушили кућу и убили троје деце!

Украјински војници још нису показали спремност да испуне договоре о прекиду ватре, постигнуте у четвртак у Минску на састанку шефова држава „нормандијске четворке“.

otac-skrhan-od-bola

У републикама Доњецкој и Луганској – и даље гину људи. Само неколико сати пошто су лидери Русије, Француске, Украјине и Немачке постигли договоре о примирју и регулисању кризе у Украјини, према прелиминарним подацима, на истоку земље погинуло је око 60 људи, укључујући и троје деце, а рањено је више од 80 особа.

najstarija-cerkaЈедна од граната погодила је кућу у Горловки. Троје деце се купало пре одласка на спавање. Бојећи се гелера, родитељи су их оставили у купатилу, јер оно нема прозора. Међутим, граната је упала право кроз кров убивши сво троје малишана. Спасиоци су пронашли тела троје деце – дечака рођеног 2013. и две девојчице рођене 2001. и 2008. године. Њихови родитељи су били у другој соби и нису повређени.

Мајка Љуба је целу ноћ провела у болници, јер није смогла снаге да оде кући. У једном тренутку су изгубили све. Зликовци су им убили сво троје деце – 13-годишњу ћерку Настју, седмогодишњу Дашу и најмлађе дете, Кирила – он је имао само 2,5 године.

Девојчице су волеле свом млеђем брату да читају бајке

Девојчице су волеле свом млеђем брату да читају бајке

Отац скрхан од бола каже да се троје његове деце купало пре одласка на спавање. Била је експлозија, није знао да је пројектил пао одмах унутра. Децу је желео да сакрије у подрум. После онога што је видео и даље се тресе.

На столу испод комадића сломљеног стакла – збирка бајки. Девојчице су волеле да их читају ноћу, пре спавања, свом млађем брату.

После потписивања мировног меморандума, украјинска страна је истицала да је спремна да испуни све услове за очување мира, али испада да је на самом почетку прекинула његово испуњавање.

Напиши коментар