Србија

Станишић: Срећан сам! И веома уморан!

Две ноћи нисам ока склопио, ноћ пре читања пресуде и ону иза њеног изрицања, каже бивши шеф Ресора Државне Безбедности Србије

– Срећан сам! И веома уморан. Осећам се исцрпљено. Две ноћи нисам ока склопио, ноћ пре читања пресуде и ону иза њеног изрицања. Све то, једноставним речима тешко се може објаснити – рекао је у телефонској изјави Јовица Станишић, само сат након што је, далеко од очију јавности, стигао у своју викендицу на Сави.

 Биће времена за широку причу. Оно што је мени најбитније јесте да сам срећан због садржаја саме пресуде, али пре свега због моје породице и свих пријатеља и сарадника, који су ме свих ових десет година подржавали и помогли да докажем каква је била моја стварна улога у тешким временима која су иза нас.

Станишић посебно апострофира један аспект овог случаја, који је по њему био и одлучујући да пресуда буде ослобађајућа, односно да буде проглашен невиним по свим тачкама оптужнице:

– Веома је било битно што је судија Алфонсо Ори на најбољи могући начин схватио суштину овога случаја, што га је проучио можда боље и од нас самих и онда је оваква пресуда била само логичан след догађаја – рекао је Станишић. Према ономе што смо успели да сазнамо, у року од две недеље биће организован састанак Станишићевих и Симатовићевих адвоката са представницима хашког тужилаштва на коме ће пасти одлука хоће ли се они жалити на пресуду или не.

Напиши коментар