Србија

Шта је у ствари најављени Закон о забрани негирања геноцида?

p1020436-620x330

Пре више од пет година, у предизборној кампањи, данашњи премијер, тада подпредседник СНС-а, обећао је доношење Закона о испитивању порекла имовине, што је многима био мотив да гласају за ову странку. Обећао је и много тога још, а ништа од тога није испуњено. Занимљиво је то зашто поменути закон није донесен, иако је давно најављен, а уводи се на мала врата Закон о негирању геноцида. Ког геноцида?

др Милутин Милошевић

др Милутин Милошевић

По разним порталима се спекулише да је сврха закона спречавање негирања злочина у Сребреници. Не, не и не! Зец лежи у сасвим другом грму, а то је, тзв. холокауст. Елем, на интернету је све више података из високих научних кругова да се историја другог светског рата знатно разликује у поређењу са званичном верзијом. Међутим, на основу лажирања историје, неки су стекли огромне привилегије и материјално богатство, па су делић тога спремни да дају политичарима како би им прогурали закон који забрањује ревизију другог св. рата.

Погледајмо ствари из овог угла; историја је наука. И медицина је наука. Замислите да неко сада забрани истраживања на пољу медицине и трајно запечати постојећи статус qуо! А сад замислите да неки научник има сазнања којима би могли да излечимо све малигне туморе, али да постоје закони који то спречавају! Сулудо, зар не?! Е исто је и са историјском науком. Ако постоје нова сазнања о неким догађајима, а постоје, наука се мора развијати, а не остајати на неком фиксном нивоу зато што то неком одговара. Ако постоје масовне гробнице широм Србије али и широм Еx Yу простора, за које постоје докази и сведочења да су их починили партизани и комунисти, зашто спречавати увођење тих сазнања у званичну историју?

Дакле, Закон о забрани негирања холокауста, који ће се овде назвати некако другачије, је антинаучни и противан интересима истине. Зар је могуће да ће историчари прихватити кршење научноистраживачких принципа и одустати од нових сазнања и проучавања периода другог светског рата? Зар је могуће да ће родитељи прихватити да њихова деца уче лажну историју? Зар је могуће да ће народ прихватити да живи у лажи, зарад интереса оних који су нас бомбардовали 1999? Зашто ће бити дозвољена научна истраживања египатских ископина, а неће бити дозвољена истраживање, нпр. Худе Јаме?

Да ли је бомбардовање 1999. уз бацање нуклеарног отпада по Србији, и то још без одобрења СБ УН-а, злочин, односно геноцид? Наравно да јесте? Хоће ли Закон о забрани негирања злочина обухватити и тај злочин, па да Србија јасно прогласи кривца и затражи одштету, односно да тужи по новом закону свакога ко буде негирао злочин почињен 1999? Наравно да неће! Ко то онда уводи у Србију законе који негирају српске жртве, а величају неке друге? Ко то уопште влада Србијом?

др Милошевић Милутин

 

Васељенска

Коментари (1)

  1. миливоје каже:

    Браво Милутине!

Напиши коментар