Србија

СРАМОТА: У бази Југ у јуну војна вежба са шиптарском војском!

Војни аташе амбасаде САД у Србији Пол Броцен и представници Националне гарде Охаја разговарали су данас с председником општине Бујановац Нагипом Арифијем о предстојећој мултинационалног војној вежби која ће бити одржана у бази српске војске „Југ”.

Арифи је после састанка за агенцију Бета изјавио да су га припадници америчке војске обавестили да ће у јуну у војној бази код Бујановца, бити одржана међународна војна вежба у којој ће, поред припадника Војске Србије и америчких маринаца, учестовати јос шест оружаних снага земаља у окружењу и Азербејџана.

„Међународна вежба биће одржана овде у Бујановцу и о томе су данас представници америчке Војске са мном разговарали да би на време био обавештен цивилни сектор. У вежби ће учествовати око 80 војника из америчке војске од чега су 75 амерички маринци и пет војника, вероватно високог ранга, из Националне гарде Охаја са којом Војска Србије већ сарађује”, казао је Арифи.

Арифи је навео да ће у међународној вежби учествовати и 60 војника из српске војске, 30 Албаније, 30 из Азербејџана, по 25 из Македоније и Румуније, као и припадници војске Словеније и Хрватске.

Напиши коментар