Србија

СПО набацио посао Данином брату!

Српски покрет обнове одлично је организовао набавку новогодишњих пакетића у два градска предузећа у Новом Саду, те је посао, тежак око шест милиона динара, сасвим очигледно намештен Горану Бошковићу, рођеном брату Данице Драшковић!

Vuk-i-Danica-Draskovic

Бошковићева фирма „Ofy company“ изабрана је као једини понуђач на тендерима два новосадска јавно-комунална предузећа – „Водовод и канализација“ и „Чистоћа“ – које воде СПО и покрет „Динара, Дрина, Дунав“. У уговору о куповини пакетића који је „Водовод“ објавио, уз сву документацију ове јавне набавке, наводи се да ће им поменута приватна фирма из Београда продати 383 пакетића за 2.968.250 динара. Иста цена уговорена је и са „Чистоћом“, јер су оба ЈКП, иако немају ни приближно исти број запослених, објавила набавку не само истог броја пакетића већ и идентичну спецификацију играчака. Опис је толико детаљан да је тешко поверовати да руководства „Водовода“ и „Чистоће“ унапред нису смислила ко може да набави наручено.

Тако је, на пример, у јавном позиву једна од тридесетак наручених играчака у пакетићу описана дословце овако: „Гитара за најмлађе са минимум 42 мелодије, три модела за свирање, бубњевима и миксер функцијом. Поред тога, гитара треба да има и опонашање звукова животиња. Минималне димензије паковања 47,5 цм x 25 цм x 8 цм. Производ треба да садржи потребне батерије“.

Уместо коментара на чињеницу да је њен рођени брат добио два уносна посла у предузећима у којима СПО води главну реч, Даница Драшковић нам је прекинула везу чим смо поменули Горана Бошковића и новогодишње пакетиће. Уркос бројним позивима, из фирме „Ofy company“ јуче нисмо успели да добијемо објашњење колико је политика заиста помогла у добијању овог посла.

1641454-14

Патент који је СПО применио у „Водоводу“ и „Чистоћи“ не постоји у пракси осталих градских предузећа, која на својим предновогодишњим јавним тендерима углавном оглашавају набавку ваучера одређене вредности или пакетића без посебно наведених детаља.

Исти поклончићи, исти и одговори!

У готово истоветним одговорима које су нам послали из „Водовода“ и „Чистиће“ тврде да је све урађено по закону и да нема говора о фаворизовању понуђача, иако признају да се на њихове јавне позиве одазвао само један – „Ofy company“, с којим су и закључили уговоре.

„Све играчке и слаткиши који се набављају за новогодишње пакетиће се могу набавити у слободној продаји на тржишту и било које од регистрованих трговинских предузећа у Србији је могло да се пријави на конкурс који је расписан јавно и у складу са прописима… С тим у вези, нема места спекулацијама да је понуђач, који се јавио на тендер, фаворизован по било ком основу“, наводе у „Водоводу“, а дословно исто објашњење дали су нам и из „Чистоће“.

 

Извор: Ало

Напиши коментар