Србија

Спаваш ли мирно Домовино моја? Они који те животом бранише сада су остављени да сами бију „своје“ битке

Саша Миловановић, 1971. годиште, је поручник Војске Србије. Из сваког рата је понео ожиљке – први пут је рањен 1991. у Вуковару, а затим и 1999. на Косову. Због тешке болести која је највероватније узрокована рањавањима на ратиштима, поручник Саша је морао да оде у пензију. Његова пензија сада износи 34.000,00 динара и не може да покрије ни основне трошкове лечења.

sasa-milovanovic

Дијагнозе:

C34.1 Adenocarcinoma bronchi 1.dex T1bN3MO 
Morbus pulmonis obstructivus chronicus J44.8 
Cardiomyopathia ishaemica comp. 
Hypertensio arterialis 
Diabetes mellitus ad insulino independens 
Sy Depressivum.

Рак плућа, шећер, хипертензија.

За лечење у француској Саша Миловановић нема довољно срестава. Због издатака за лекове Саша Миловановић је недавно био на лечењу у Француској Из разговора са поручником Сашом Миловановићем, 15.7.2014.

– Да је добро – није. Лежим. Нисам успепо сакупити сав новац, позајмио сам 1500 евра под камату. Два пута сам био у Француској. Уплатио сам све и 20. августа поново идем, операција је заказана за 22. август. У међувремену не узимам терапију. Искључили ми струју, интернет, па сам сакрпио да платим на рате струју. Нон стоп сам под стресом како ћу вратити дугове, лекови ме од прошлог понедељка чекају а ја немам 260 евра да их подигнем. Бар би мени и мојој породици било лакше да сам умро а не овако да ме Господ Бог кажњава. Само ме то што сам верник и православац уздржава… Више сам искрено пукао на све – каже Миловановић.

На све друге проблеме које има, његова кућа је оштећена токо поплава које су погодиле Србију.

Sasa– Мени је кућа била поплављена исто. Све сам о свом трошку окречио и заглетовао. Из општине су нам само пописали и до сада ни банку нисмо добили. Ствари сам пола морао бацити јер код мене је и фекална канализација ушла из шахте у кућу и још се помало осећа смрад. Узео сам два кревета на отплату, из дневне собе све побацао, остало само оно најосновније што се могло опрати. Прошле недеље су звали из општине, то је ваљда отишло за Београд па ће они послати комисију да процени штету, тако су ми рекли. Тражио сам преседника општине да ми да некакву помоћ, он на одмору.  Једно зло не долази само – тада кад биле поплаве од стреса сам заглавио у болници. Сада пијем и бенседин… поред тродона и морфијума бенсендин и золофт ми преписали, тај золофт је за расположење али на мене не делује… Надам се само и молим Господу да ће се опет наћи неко хуман а не да се све заврши на обећањима… – каже он.

Уз све проблеме који га притискају, каже да никог сем себе не криви за ситуацију у којој се нашао.

– Не знам шта бих вам лепо рекао… Нико ми није крив, сам сам крив. Гајим наду да ће неко прочитати вашу објаву, неко ко је заиста хуман. Ја нисам хтео ником да досађујем нити да иког молим. Још су ми вера и нада остале… – каже Саша Миловановић.

Помозимо Саши

Сви који желе да помогну Саши Миловановићу да плати трошкове лечења могу то учинити на следећи начин:

Поред динарског рачуна у Поштанској штедионици 200-18017881-17 и могућности слања новца путем пост-нет уплате на мобилни телефон 065/5194558, уплате можете послати и на девизни рачун у Комерцијалној банци:

SWIFT KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA A.D BEOGRAD
Svetog Save 14 Beograd Srbija
IBAN RS35205903102056920055
SASA MILOVANOVIC DJURE JAKSICA 3
34227 BATOCINA

или уплатити путем WESTERN UNION-a из иностранства.

Напиши коментар