Свет

Снајперисти са Мајдана су одавно мртви

На учеснике протеста 20. фебруара у Кијеву пуцали су снајперисти – припадници Службе безбедности Украјине. Они су сада сви већ мртви.

kiev-sniper

Ово је изјавио шеф међународне службе политичког одељења Министарства одбране ДНР Владислав Бриг, позивајући се на информацију припадника Службе безбедности Украјине лојалног Новоросији.

Према сазнањима овог извора, снајперисти који су 20. фебруара пуцали у леђа евромајдановцима у Институтској улици у Кијеву били су припадници Службе безбедности Украјине, који су за поприличну накнаду били унајмљени специјално за извођење ове провокације.

Они су добили новац. Сви су добили новац, и то им је практично све било одмах исплаћено. И саветовано да се склоне из Кијева. А затим су их једноставно ликвидирали. Једног за другим. Последњи је, према мојим сазнањима, убијен у јулу“ – рекао је извор.

По речима припадника СБУ, остало је јако мало људи који су упознати са детаљима операције. Зато више неће бити никакве истраге.

Практично исту верзију догађаја испричао је у марту ове године бивши шеф СБУ Александар Јакименко.

По његовим речима, у пуцање из снајпера на „евромајдановце“ и „беркутовце“ могао би бити умешан командант Мајдана Андреј Парубиј, који је касније постао први човек Савета за националну одбрану и безбедност Украјине.

Снајперисти се у обојеним револуцијама увек користе за изазивање ескалације насиља демонстраната против власти.

 

Извор: Факти

Напиши коментар