Република Српска

Сорош финансира протесте опозиције у Републици Српској (ФОТО)

Процурео документ који потврђује да позната фондација “Отворено друштво”, а чији је оснивач и главни финансијер контроверзни амерички бизнисмен мађарског поријекла, Џорџ Сорош, директно финансира организацију протеста опозиције у Републици Српској, и то у укупном износу од скоро пола милиона америчких долара.

Soros

Као што можете видјети у документу Сорошеве донације опозицији у Републици Српској су распоређене по регијама, а судећи по именима, очито је да су у сам пројекат укључени само људи од највећег повјерења.

Тако је херцеговачка регија добила 47.400 америчких долара, сарајевска 97.000, семберска 97.700, добојска 37.500 и на крају бањалучка, 214.000 америчких долара.

039017

У питању је укупан износ од чак 486.600 долара, што је када се преведе у домаћу валуту, нешто мало мање од 840.000 КМ.

На крају документа пише: “Молимо вас да нам доставите коначно одобрење. Очекује се да ће се протести у Бањалуци догодити средином маја 2016. године.”

Сорошева фондација је на овим просторима најпознатија по финансирању и обучавању опозиције у Србији деведесетих година, као и по финансирању и организацији протеста и рушења власти Виктора Јануковича у Украјини.

Фондација “Отворено друштво” је најактивнија на подручјима гдје је на власти политичка структура која не одговара интересима САД-а, а коју није могуће побиједити на изборима.

Галијашевић: Сорошева подршка протестима “обара све маске”

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић оцијенио је да информације – да протесте опозиције у Бањалуци финансира “озлоглашени произвођач ‘обојених револуција” Џорџ Сорош – морају да буду додатно упозорење цјелокупном становништву какво и колико зло западни центри моћи припремају свима у Републици Српској, БиХ и региону.

060515“Маске су коначно пале. Ова информација је више него озбиљна и искрено се надам да су сви у региону, без обзира којем народу припадају, научили лекцију о ‘благодатима обојених револуција’ које смо могли да видимо од Југославије, преко арапских земаља, па све до Украјине”, рекао је Галијашевић.

Он је додао да чињеница да на протесте опозиције у Српској, посредством своје Фондације “Отворено друштво”, Сорош овако директно утиче показује да ту није ријеч само о дисциплиновању “балканских непослушника”.

“Очигледно је ријеч о ‘игри’ на много вишем нивоу, који превазилази Републику Српску и БиХ, али и регион, јер знамо шта се све дешава у Грчкој, Македонији, Црној Гори, па и у Србији и Хрватској”, напоменуо је Галијашевић.

Галијашевић је позвао становништво свих земаља у региону да не насиједа на овакве “игре”, упозоривши и на медијску припрему великих нереда у региону коју предводе медији под контролом западних и обавјештајних служби из исламског свијета.

“Није случајно што су у регион, посљедњих година, стигле медијске куће попут ‘Ал џазире’ или ‘Н1’, који је под контролом наводно пензионисаног америчког генерала Дејвида Петреуса, некадашњег првог човјека Централне обавјештајне агенције”, истакао је Галијашевић.

Он је подсјетио и на недавну посјету БиХ актуелног директора ЦИА Џона Бренана, те на, како је навео, формирање неосманско-усташког савеза /Трилатерала БиХ-Турска-Хрватска/.

“Све то указује да је поновна дестабилизације Балкана дугодишњи пројекат чија је реализације увелико у току”, закључио је Галијашевић.

Напиши коментар