Србија

Шиптарски терориста, пошто је протерао Србе и сам бежи са Косова

Када је као осамнаестогодишњак ступио у редове терористичке ОВК 1998. године, шиптарски терориста Фаик Зогај није ни сањао да ће доћи време када ће свету српску земљу, у којој је убијао Србе, напустити добровољно.

siptarski-terorista

Отето проклето!

Његова кућа заједно са имањем од 30 ари је на продају по веома ниској цени, а новац од куће планира само у једну сврху: финансирање пута за одлазак са Косова и Метохије, за себе, супругу и шесторо деце.

„Одлучио сам, продаћу све. Једноспратну кућу, унутра је уређена. Даћу је за 15 хиљада евра само да одем одавде“, каже терориста Зогај.

Хиљаде Шиптара са Косова и Метохије је пошло у емиграцију преко Србије и Мађарске, користећи илегалне путеве у потрази за бољим животом.

За шиптарског терористу Фаика Зогаја прошлост које се с поносом сећа остала је само на фотографијама које је сачувао. Он са носталгијом и емоцијама својој деци показује слике из прошлости.

Очи му се напуне сузама када им говори о свирепом убици Срба шиптарском терористи Адему Јашарију и каже им да је он жив, Шиптари не би бежали са Косова.

Разлог зашто жели да побегне са Косова су економски услови.

„Само зарад ове деце, ни због чега другог. Тражио сам посао две године, нигде нисам могао да нађем. Ако имате ујака или нећака за председника, или неког другог, да ти понуде радно место, добро је, иначе другачије нећете добити посао. Нисам ратовао за радно место“, рекао је шиптарски терориста.

Али да би сакупио новац, он је одлучио да прода све што има, почевши од комјутера, кухињских прибора па све до куће. Али највише се брине за своју 18-годишњу ћерку.

„Она ме је некако држала да до данас не одем, али више немам излаза него да напустим Косово“, каже он.

Напиши коментар