Србија

Шиптари траже уклањање споменика погинулим припадницима Жандармерије!

Споменик погинулим припадницима Жандармерије, који изгледа као велики православни крст, од постављања је прекривен најлоном, а поред њега стално дежурају припадници Жандармерије.

Шиптари са југа централне Србије у петак ће у Бујановцу протестовати и затразити да из села Лучане буде уклоњен споменик погинулим припадницима Жандармерије Србије, најавио је председник Покрета за демократски прогрес Јонуз Муслиу.

Муслиу је казао да ће протест у Бујановцу почети у 13 сати. Муслиу је додао да скуп организују све шиптарске политичке партије из Бујановца.

Жандармерија је крајем 2012. године подигла споменик својим припадницима који су погинули у сукобима са Ослободилачком војском Прешева, Медвеђе и Бујановца, на путу између села Лучане и Добросин у делу општине Бујановац у коме живи искључиво шиптарско становништво.

Месна заједница Лучане је свој захтев за уклањање споменика Жандармерије, уз образложење да узнемирава шиптарско становништво, доставила Скупштини општине Бујановац, која је већином гласова шиптарских одборника то усвојила као одлуку 10. јануара.

Споменик погинулим припадницима Жандармерије, који изгледа као велики православни крст, од постављања је прекривен најлоном, а поред њега стално дежурају припадници Жандармерије, уз једно борбено возило.

Напиши коментар