Свет

Шиптари одликовали Вучићевог шеика за допринос независном Косову!

Такозвана председница Косова Атифете Јахјага разговарала је данас у Абу Дабију са шеиком Мохамедом бин Заједом Ал Нахјаном о проширењу и продубљивању односа Косова и Уједињених Арапских Емирата, посебно о сарадњи у области економије и инвестиција, саопштено је из њеног кабинета.

jahjaga bin zajed

Она је нагласила да Косово нуди велики потенцијал за улагања у различитим областима, посебно у енергетском сектору, пољопривреди, рударству и текстилној индустрији.

Јахјага је позвала шеика Мухамеда бин Зајед Ал Нахијана да са експертским тимом УАЕ посети Косово и упозна се са његовим људским и природним потенцијалом.

У знак захвалности Шиптара са Косова на помоћи у очувању независности и мира, кроз учешће војника УАЕ у саставу мировних снага, као и у опоравку Косова и изградњи „државе“, Јахјага је одликовала шеика Мухамеда бин Заједа Ал Нахјана Орденом независности.

Захваљујући се на указаној части и поштовању Ал Нахјан је похвалио односе две братске исламске земље и изразио спремност да се сарадња продуби, наводи се у саопштењу.

Оригинални текст на шиптарском  језику можете погледати ове: http://koha.net/?id=27&l=7192

Коментари (1)

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Смрт исламу!

Напиши коментар