Свет

Радован Караџић осуђан на 40 година затвора!

Од 11 тачака оптужнице, Караџић је ослобођен оптужбе по једној тачки оптужнице, за наводни геноцид над несрпским становништвом у седам општина у БиХ, а осуђен је за осталих 10, од којих једна укључује измишљени геноцид у Сребреници

Бивши председник Републике Српске Радован Караџић осуђен је данас на 40 година затвора због наводни ратних злочина почињених у Босни и Херцеговини.

Од 11 тачака оптужнице, Караџић је ослобођен оптужбе по једној тачки оптужнице, за наводни геноцид над несрпским становништвом у седам општина у БиХ, а осуђен је за осталих 10, од којих једна укључује измишљени геноцид у Сребреници.

Као олакшавајућа околност наведено је то што је изнео доказе о договору који је у јулу 1996. склопио са америчким изаслаником Ричардом Холбруком – да се повуиче из политичког и јавног живота, а да заузврат неће бити гоњен.

Караџић је после вишегодишњег бекства и скривања под лажним идентитетом ухапшен 18. јула 2008. године у Београду, после чега је од стране издајничке власти изручен антиспрском трибуналу. Суђење Караџићу је почело је у октобру 2009. године.

Коментари (4)

 1. Б каже:

  Јуче сам најавио овакав исход у појединим медијима морам да приѕнам да је Блиц објавио.коментарисао сам једну тв са националном фреквенцијом где је приказана епизода досијеа,могао бих да раскринкам сваку од епизода али данас ћу се задржати на споменутој.Као подршка оптужници приказан је прилог о постојању логора.Пошто смо склони да заборављамо подсећам да је то снимак у коме сниматељ снима, из ограђеног бодљикавом жицом простора око трафоа,муслимане у сабирном центру.Када би се приказале истините фотографије са Озрена или из босанског подриња то би они назвали ратнохушкачким новинарством

 2. Б каже:

  Срамота за Србина је ако те неосуди Ха(д)г.Ја бих прокоментарисао понашање мајки Сребрнице из којег се види њихово право лице,ту нема истинског бола већ само мржња према свему српском што су показале и јуче а и када су браниле личност и дело Насера Орића вероватно сматрају да је нормално Србима сећи главе и копати очи.Колико знам муслиманке не иду на сахране,време је да их раскринкамо

 3. dejan каже:

  tragedija ovaj covek nije zeleo rat to se videlo 1991 kad je muslimanima govorio zasto se naoruzavaju

 4. aleksandar sekaric sekira каже:

  spustimo glave srbe i postidimo se….karadjordjevski,odsekli smo glave svojoj braci,vodjama,karadzicu i mladicu,i prineli ih sami ,zapadnim dzelatima…sudu koji je napravljen da bi nas osudio,,,,spustite glave i vi,evropo,jer sudite i onome u vama sto bi ste zeleli biti,svi,vi pomalo srbi,pomalo obilici,da bi ste zarili mac vasem muratu,vasem isisu,idilu,koji ste pustili na vrata vaseg doma tih 90-tih,na islamsko fundamentalistickim vetrovima sda i alije izetbegovica…ali ne smete,od stida,od toga sto niste pravoslavni junaci,od gazde iz amerike………….sudite,presudjujte,,,ali znajte,,,sudite i svojoj deci,njihovoj buducnosti,,,,zlo misliti ,dobrom se nadati,ne………..istorija ce vama suditi…..

Напиши коментар