Република Српска

Путин упозорио: Запад спрема „Балкански рат“ – Прва на реду Република Српска…

Податке о планираним крвавим сукобима у Републици Српској властима у Србији послали и руски обавештајци.

Владимир Путин

Према тим наводима, западни моћници спремају серију насилних протеста, прво у Бањалуци и Скопљу, а на крају и у Београду!

Западни моћници, потпомогнути политичким савезницима из ЕУ и САД, припремају нови “балкански рат”, упозорила је руска обавјештајна служба у повјерљивом извјештају који је почетком недјеље достављен српским властима. Према сазнањима руских обавештајаца, која су поклапају са повјерљивим подацима Безбедносно информативне агенције Србије, Запад овог прољећа спрема серију насилних протеста у нашем региону, најприје у Бањалуци, затим у Скопљу, а на крају и у Београду!

Страни фактори “ХОЋЕ ДА ОТЈЕРАЈУ РУСИЈУ СА БАЛКАНА ЕУ и САД желе да изазову сукобе да би потом дошли као велики спасиоци.

Они пошто-пото хоће да отјерају Русију с Балкана” Руска служба упозорила је Београд да прва велика опасност од споља режираних крвавих сукоба пријети у суботу 14. маја у Бањалуци, гдје су за тај дан заказани митинг и контрамитинг власти и опозиције. Озбиљне безбједносне пријетње у РС, на које је упозорио и премијер Србије Александар Вучић, само су дио опасних планова да се покрене “спирала насиља” на Балкану.

Идеја Запада, тврде руски обавјештајци, јесте да покаже како су власти у Србији, РС, Македонији, али и другим земљама региона слабе, те да им је потребна “страна помоћ”!?! Према ријечима извора Информера, који су имали увид у извјештај руских обавјештајаца, Руси тврде да Западу јако смета утицај Москве на Балкану.

– То је главни окидач за све зло које се спрема. ЕУ и САД желе да изазову сукобе да би потом дошли као велики спасиоци. То има и међународну димензију, јер они пошто-пото хоће да отјерају Русију с Балкана… – преносе Информерови саговорници.

МАКЕДОНЦИМА БРАНЕ ДА ГЛАСАЈУ: Опозиција у Скопљу бојкотује изборе!

Скопље и неколико других градова у Македонији већ недјељама потресају протести опозиције и организације грађанске иницијативе “Протестујем”, који захтијевају оставку предсједника Ђорђа Иванова и одлагање избора заказаних за 5. јун.

Захтјеви иду тако далеко да је опозиција по налогу странаца јуче чак одлучила да бојкотује “нефер изборе”!?! Како је саопштено, на изборима ће званично учествовати само владајућа македонска странка ВМРО-ДПМНЕ, док остале три велике странке

– Социјалдемократска странка (СДСМ) и албанске Демократска унија за интеграцију Демократска партија Албанаца (ДПА) – неће предати листе. Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић поручио је јуче да српски МУП неће дозволити да екстремисти и криминалци из Србије оду у суботу на заказане митинге у Бањалуци.

– Важно је да и РС спријечи такав сценарио од стране екстремистичких група које дјелују тамо. Постоје неки који не желе стабилност Србије и РС – наглашава Стефановић, додајући да је јасно да постоји умијешаност ‘опасних страних фактора’ у план за дестабилизацију Балкана.

– Премијер Вучић је упозорењем на ово насиље стекао моћне непријатеље. Они који не желе стабилност Србије и РС такву поруку неће му заборавити – рекао је Стефановић.

Аналитичар Дејан Вук Станковић наглашава да странци желе да се Бањалуци максимално умање овлашћења – Нестабилност у Српској одговара Сарајеву, САД и Великој Британији. То су спољни фактори који желе да ревидирају Дејтон. Вучићево упозорење је веома важно јер показује да нису проблем разлике власти и опозиције, већ то што се производе предуслови да РС буде нестабилна – подвлачи Станковић. Озбиљан ризик Аналитичар Александар Радић каже да у ономе што се сада спрема Додику уочава сценарио “обојене револуције”.

– У сјенци стоји замисао из иностранства да се политички односи БиХ ријеше револуцијом на улици. Запад настоји да одржи БиХ по сваку цену, а Додик им је у томе највећи изазов. Ипак, питање је колико је примјенљив тај сценарио у РС. Обојена револуција могла је да функционише у Београду октобра 2000, кад је постојало огромно разочарање властима. У БиХ је проблем етничка подјела, а не то која ће група да буде у вођству. Зато постоји веома озбиљан ризик у поигравању и наметању рјешења – подвлачи Радић.

 

РТРС

Коментари (1)

  1. aleksandar sekaric sekira каже:

    godinu dana patriote,obilicevi zavetnici,pisu u srbiji i srpskoj o bosanskom prolecu,o protestima i ureziji cia -e,canvasa,s.arabije,o projektu nazvanom nedovrseni posao,nestanak,srpske….o opoziciji u szp koja je trojanski konj srpstva ciji je direktor sipe,o 8-ici direktoru obe,cije je postavljanje podrzala stranoplacanicka opozicija szp,o scenariju istih rezisera koji su rusili ukrajinu,jemen libiju siriju,,,,ukucajte na googl patriote i obilicevi zavetnici pa ce te naci gro komentara,o edukuvanju naroda o ovome o pisanju grafita ,,,tipa trebinje je grad ducica i sv vasilija a ne talac i prcija suda bh i vehabija,o trebinju na cijem je celu opozicioni lider kome ti isti grafiti smetaju pa ih farba,u dogovoru sa hodzom,,,,reci,slova,,,,vreme je za dela srpska se brani,kozacki kontakti se uspostavljaju,rusi docekuju,,,pomoc brace srba i mojih beogradjana je potrebna ,,,kao kada smo im oslobadjali bjeljinu zvornik ….svaki tigar ,svaki vuk neka zna ,,,srpska ce anemicnoscu nestati,,,,tu,u srpskij vec odavno krake su pustili usaid account,razne nevladine,opozicija slusa sultana bakira,,,pisem o tome vec gpdinu,,,ali dzaba,,,boricu se kao tigar kao nekad,,,i jedan vuk je opoasniji id copora lajavih,izdajnickih kerova srpstva,,,zaklinjem se sa tri prsta zivot dacu za spas srpstva,,,u pamet se srbi,braco,budite obilici,ne brankovici,,,,

Напиши коментар