недеља, 5. 02. 2023.

ПТЈ – Крав Мага (ВИДЕО)
6 коментара

 1. Отаџбина_1389

  Зашто се поред наших вештина као што су Реални ајкидо или ЕФС користе стране вештине, дал је Крав Мага толико практичнија ?

  1. Миле

   А откуд ти знаш да се реални аикидо не тренира у ПТЈ? Прва српска специјална јединица (и једина) која је поклонила поверење Љуби Врачаревићу је била ЈСО, а ту праксу је наставио ПТЈ. И мала исправка, аикидо је јапанска вештина а не наша, а реални аикидо је само једна од школа коју је основао наш човек.

 2. knock knock

  Krav Maga jeste jedan od najboljih sistema u svetu,i mnoge jedinice ga koriste.Ali ne koriste samo njega i vec i druge vestine koje ce im pomoci da rese situaciju koja se nalazi pred njima,jer jedna vestina nije dovoljna i ni jedna vestina nije najbolja.Zato oni imaju ono sto se zove Borenje!

  1. Милован

   Јесте. Крав мага јесте најбољи систем али и ту је дошло до комерцијализације и разних подела и одступања па ни сви клубови или федерације нису исти.. Суштинска идеја крав мага система је да буде једноставан, свима лако усвојив и у реалним ситуацијама применљив и ефикасан систем борбе. Разлика између крав мага и осталих система је што се све реалне ситуације односно одбране на разне врсте напада испробавају у симулацијама стварног напада и која одбрана се покаже као једноставна и ефикасна, усваја се и увежбава.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *