четвртак, 2. 02. 2023.

Кроз ватру и воду

899,00 дин.

Роман „Кроз ватру и воду“ је други део романа „Чопор“ и наставак ратне приче о Јединици за специјалне операције (ЈСО), у народу познатије као „Црвене беретке“.

Издавач: Панонија
Број страна: 240
Повез: броширан
ISBN: 978-86-81152-24-9
Година: 2019

Нема на залихама

Опис

Тема ових романа је по својој временској и приповедној реализацији континуирана. Отворена је у роману Чопор Гемзиним приповедањем о акцијама његовог елитног „чопора” против шиптарских терористичких испада на „светој српској земљи”, на Косову и Метохији. Елитност „чопора” испољава се кроз његов тренинг, припреме за одређене акције и кроз сам динамизам њиховог беспрекорног извођења. Из те тако осведочене елитности, карактером израњају појединци на које је ослоњена елитност „чопора”, упечатљиво њихов командант Гемза у роману Чопор, а који је у потоњим романима преименован у Бразил.

Јован Н. Ивановић

 

Милорад Улемек је рођен 1968. године у Београду, где је живео до своје ране младости. Средином осамдесетих година двадесетог века придружио се француској Легији странаца и као припадник једне од њених јединица, био на највећим светским ратним жариштима. Почетком деведесетих вратио се у отаџбину како би учествовао у одбрани српског народа. Године 1996. бива постављен за команданта ЈСО, најелитније српске јединице. Након 2000. године постаје жртва политичких интрига. Данас се налази у посебном одељењу казнено поправног завода Забела у Пожаревцу.

Комплет од четири књиге чине следећи романи:
1. Чопор
2. Кроз ватру и воду
3. За част и славу
4. Стазе пораза

Мајицу МОМЦИ ИЗ БРАЗИЛА можете наручити овде

Коментари

Још нема коментара.

Будите први који ће написати коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *