недеља, 26. 03. 2023.

Легионар

(2 коментара)

1.599,00 дин.

Током боравка у Легији схватио сам да је човек највећа животиња и да су његове границе издржљивости ван граница разума. Зато сам, између осталог, и решио да напишем књигу како би обични људи схватили истину, јер Легија није никакав баук, већ једна часна и професионална војска која своје постојање заснива на традицији вредној поштовања.

Издавач: Панонија
Број страна: 349
Повез: броширан
ISBN: 978-86-81152-38-6
Година: 2022

Опис

– А које сте ви то приче чули?
– Рецимо да дезертера „поједе мрак” и…
Мислим да сам вам на самом почетку рекао да такве приче о Легији шире губитници, који су одслужили само један уговор или су дезертирали. Они су углавном били лоши војници и нису себе могли да пронађу у Легијиној породици, па после њеног напуштања, ваљда да би излечили неке своје комплексе, почели су да испредају приче пред обичним смртницима, како би себе уздигли до невероватних висина и тако удовољили својој сујети и ниским страстима. Те приче су се испредале деценијама и на основу њих ширила се фама о Легији странаца, а заправо права истина је сасвим другачија.
Зато сам, између осталог, и решио да напишем књигу како би обични људи схватили истину, јер Легија није никакав баук, већ једна часна и професионална војска која своје постојање заснива на традицији вредној поштовања.

Милорад Улемек Легија

2 комантара за Легионар

  1. Нинослав

    Коначно ћирилично издање. Браво! Са задовољством ћу је додати у моју колекцију Легијиних књига.

  2. Aconi

    Ovo se dugo čekalo. Pozdrav od starog legionara 2e REP 1986-1991.

Напиши коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *