Србија

Приручник за гостовање на Радију Фокус

Пише: Иван Ивановић, председник СНП НАШИ

Ако сте којим случајем Србин, и при том сте члан СНП НАШИ, а игром случаја вас позову да будете гост на радију ФОКУС, (радија са националном фреквенцијом на којем нема цензуре) открићу вам пар ствари које не смете никако да кажете јер ће вам одмах прекинути емисију.

Прво што не смете да кажете то је да власт у Србији формирају  западни  амбасадори. На сам помен тога дежурни цензор већ почиње да се презнаја, а директора подилазе жмарци очекујући његов позив.

Друго на шта треба да обратите пажњу је да плаћеничке антисрпске НВО никако не помињете и не тражите њихово процесуирање, нити доношење закона о страним агентима.

О Наташи Кандић и Соњи Бисерко говорите са пуним уважавањем, при чему водите рачуна да не поменете случајно ни Ивана Вејводу преко чије организације се финансирају шиптарске организације на Косову и Метохији.

Такође не помињите да држава никада није реаговала на против уставно деловање невладиних организација, а да је увек спремно вршила притисак на уставобранитељски СНП НАШИ.

Ако поменете било шта од овога, дежурни цензор већ зове свог претпостављеног и дрхтавим гласом говори шта се прича и тражи дозволу за прекид емсије.

Треће, Б92, Блиц, Глас Америке и остале антисрпске медије, никада не називајте тим именом, и будите максимално толерантни према њима, чак и ако су против вас лично писали лажи и неистине.

Дозвола за прекид је добијена, цензор брзо окреће број радија.

Четврто, никада али никада, немојте рећи да је постављена граница између Србије и Косова и Метохије.

Телефон звони, цензор слуша шта сте последње изоговорили, чека директора који је већ у трансу од ишчекивања позива.

Пето, ако  на пример кажете да Србијом влада Бела кућа, а не влада Србије, прекид је неизбежан.

Директор се јавио, цензор виче прекидај, директор лупа на стакло водитељу, водитељ излази, после пар минута се враћа  и изговара ОВИ КАЖУ НЕ МОЖЕ ВИШЕ, гост одлази, а на радију се пушта класична музика.

Ето у кратким цртама, то је део мог гостовања на Радију фокус.

Напиши коментар