Србија

Потребна помоћ Грачаничким стражарима: Од сутра спавају под ведрим небом!

Након шти су порушили конак и помоћне објекте у грачаничкој порти, Ваљевска мафија је мислила да ће на тај начин отерати упорни народ од цркве. Међутим и поред тога народ је наставио да долази и даноноћно стражари,  захваљујући Василију Ковачевићу, који је стражарима уступио своју кућу надомак манастира да је користе.

valjevska-gracanica-strazari

На жалост због притисака полиције и претњи Ковачевићу, од сутра то више није могуће и овим поводом у име грачаничких стражара пред народом је једна молба:

Како би и даље могли да наставе своја послања стражара Грачаничких, верном народу потребан је кров над главом. Тако да, ако је неко у могућности да уступи на коришћење камп – кућицу, монтажну кућицу, контењер или неки други објекат у ком се може ноћити на овим хладним данима, пуно би значило.

Саопштење Истинољубља поводом вечерашњих догађаја преносимо у целости:

Полиција и локални жбирови приморали власника наше „Грачаничке осматрачнице“ да нас избаци напоље

Слуге ђавоље у СУП Ваљево су вечерас истраумирале Василија Ковачевића, честитог човека који нам је уступио на коришћење своју кућицу- осматрачницу где смо се били скућили на Грачаничким стражама, који је сав усплахирен и покуњен дошао вечерас и саопштио нам да услед претњи полиције са наредбом да нам моментално „откаже гостопримство“ (тј. да нас избаци напоље), те страху да му породица не изгуби стално запослење(што су му индиректно споменули)- Василије нам је вечерас саопштио да се морамо моментално иселити из његове кућице. Шта ћемо сад- само Бог зна, али једно је јасно- с Божијом помоћју, под притиском богобораца- од Грачанице одступити нећемо!

Сви који желе да помогну могу то учинити позивајући монаха Антонија на број: 064-535-222-0 ради детаљнијих информација

 

Истинољубље

Коментари (1)

  1. Stevan каже:

    Zar hram nije mogao i morao biti prenesen na drugo mesto ? Ciglu po ciglu ! Crkva za to ima para, narod bi donirao.

Напиши коментар