Србија

Полицијски пас из Новог Сада угинуо од туге на дан сахране свог водича!

Водич паса у Полицијској управи Нови Сад, Ласло Модри, био је приморан да због тешке болести прерано напусти службу и псе са којима се свакодневно дружио, тренирао, вежбао, играо и учествовао у многобројним успешним акцијама спречавања шверца наркотика широм Србије. Само неколико месеци након што је напустио службу, Ласло је, нажалост, преминуо, али оно што је све шокирало, а највише Ласлове колеге, је да је истог дана када је Ласло сахрањен изненада преминуо и његов службени пас Макс. Они који су познавали Ласла и његовог „службеног“ партнера и љубимца, кажу да се такве ствари не дешавају тек тако.

Modri-Laslo

– Након сазнања да је тешко болестан, поред свог труда и борбе за своје здравље, колега Модри Ласло из Србобрана, изгубио је дугу и тешку битку. Модри Ласло, обављао је послове полицајца у МУП-у више од 20 година. Био је запослен у ПУ Нови Сад, а обзиром да је волео животиње и био им нарочито привржен, последњих десетак година радио је у Одељењу за водиче службених паса – каже се у саопштењу Синдиката полиције Новог Сада.

Modri-Laslo-2
Ласло са својим првим псом

Ласло је по ступању у службу Водича задужио једног лабрадора, али је због година у служби и старости 2010. пас пензионисан. Ипак, Ласло је толико волео животиње и посебно овог пса да није дозволио да се њихово вишегодишње пријатељство прекине. Ласло је усвојио свог доујучерашњег „партнера“, а у служби је добио новог радног пса, штене Малиноа, белгијског овчара, Макса, са којим је радио све до средине 2015. када је Ласло због тешке болести био приморан да напусти службу.

Нажалост, Ласло је изгубио ту битку и преминуо је прошле недеље у својој 49-ој години.

Макса је требало да преузму Ласлове колеге, међутим следили су се када су баш на дан сахране (22. фебруара) у рутинском обиласку боксова, Макса у свом боксу затекли непомичног и без знакова живота.

Modri-Laslo-3
Макс, Ласлов службени пас, угинуо на дан Ласлове сахране

Према речима његових колега, Макс није показивао никакве знаке слабости нити симптоме неке болести, што је посебно шокирало Ласлове колеге и запослене у овој полицијској служби.

– Након извршене званичне обдукције, утврђено је да је животиња угинула од торзије желуца. Након оваког сплета околности без обзира на резултат обдукције Ласлове колеге у убеђењу су да све ово представља исувише велику случајност и у дубоком су уверењу да је службени пас осетио оно што се дешава Ласлу и да га због изузетне привржености, никако није могао напустити у овом свету, те је због превелике туге, наставио да га прати – каже се у дирљивом саопштењу полицијског синдиката Новог Сада, којем припада и служба Водича у којој је радио покојни Ласло Модри и његов Макс.

 

Телеграф / Фото: ПУ Нови Сад

Напиши коментар