Регион

Полиција штити српску амбасаду у Скопљу!

Протест организују чланови терористичке ОВК и чланови Удружења албанских политичких затвореника у Македонији због уклањања споменика терористима из ОВПМБ у Прешеву

Ок 200 полицајаца, укључујући и три специјалне полицијске јединице, распоређени су око амбасаде Србије у Скопљу због протеста због рушења споменика у Прешеву.

Македонски медији јављају да је полиција постављена и по прилазним улицама због најављеног протеста поводом недавног рушења споменика у Прешеву. Протест организују ветерани терористичке ОВК и чланови Удружења албанских политичких затвореника у Македонији, студенти из Тетова и други грађани.

Према најавама организатора, протест се организује због „дискриминаторске политике Србије према Албанцима“, а посебно према онима који живе на југу Србије у Прешевској долини, Медвеђи и Бујановцу.

Полиција је спремна да постави препреке на прилазним путевима на 50 метара од амбасаде Србије у Скопљу, а около се налазе и ватрогасна кола и противпожарна опрема за случај да на амбасаду буду бачени молотовљеви коктели и друге запаљиве материје.

Напиши коментар