Свет

Погибија деце у Доњецку не сме остати некажњена!

Погибија деце у гранатирању школе у Доњецку не сме остати некажњена, сматра председник Државне думе Русије Сергеј Наришкин, преноси РИА „Новости‟.

pogibija-dece

„Оружане формације потчињене званичном Кијеву јуче су поново гранатирале Доњецк. Један од циљева тих минобацачких напада била је школа. Овај напад је усмртио двоје малолетника. Овај и слични злочини не смеју остати некажњени‟, рекао је Наришкин.

Јуче су у експлозији гранате на територији спортске школе у Доњецку погинула два ученика, а још троје је задобило повреде различитог степена. Поред тога, повређен је и станар из приватне куће у близини школе.

Руски истражни органи су подигли кривичну пријаву због гранатирања школе у Доњецку, изјавио је званични представник Истражног комитета РФ Владимир Маркин. Према његовим речима, истражни органи су установили да су школу гранатирале кијевске специјалне снаге по налогу команде Министарства одбране Украјине и Националне гарде.

С друге стране, Министарство спољних послова Украјине је за гранатирање школе окривило добровољце уз тврдњу да је граната испаљена са територије која је под контролом добровољаца. Лидер Доњецке Народне Републике Александар Захарченко је прогласио дводневну жалост за ученицима погинулим у гранатирању школе.

Посматрачи ОЕБС-а су раније посетили фудбалски терен крај школе бр. 63 у Доњецку и прегледали место погибије ученика.

 

Извор: Руска реч

Напиши коментар