Свет

Одакле исламским терористима „тојоте“?

Возила фабрике „Тојота“ која су пала у руке терористичке организације Исламска држава испоручивале су у Сирију Америка и Велика Британија, изјавила је стална представница МИП Русије Марија Захарова.

tojota

„Сада сви постављају питање због чега милитанти Исламске државе, и не само они, већ и милитанти других терористичких организација, користе возила које је произвео аутомобилски концерн ’Тојота‘ и, најважније, како су се нашли код ИД у тако великој количини. Одговор на то питање не треба тражити само у местима под контролом ИД, а још мање у Јапану… Одговор је баналан. Наравно, нико га није очекивао. Међутим, те ’тојоте‘ су у Сирију испоручили сами Американци и њихове британске колеге“, рекла је Захарова.

„Највише изненађује да су иста та званична лица која су тражила пуну истрагу показала изненађујућу забринутост заиста заборављајући да су се све те информације већ више пута чуле у западним медијима“, саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Русије. Између осталог, према речима Захарове, информације о томе да је Стејт департмент послао сиријским побуњеницима 43 „тојота“ пикапа објавио је 2014. године амерички радио „Паблик радио интернешенел“, док је 2013. године лист „Индепендент“ саопштио да је Влада Велике Британије побуњеницима из сиријске опозиције послала помоћ, у оквиру које су била и возила.

 

Спутњик

Напиши коментар