Република Српска

Обиљежено 18 година од убиства Маузера

Ратни ветерани Гарде Пантери и Градска борачка организација Бијељине обиљежили су данас 18 година од убиства некадашњег команданта једне од најелитнијих јединица у одбрамбено-отаџбинском рату Љубише Савића Маузера и поново затражили да се открију налогодавци.

Некадашњи саборци положили су цвијеће и прислужили свијеће код споменика легендарном ратном команданту и поручили да јавност још чека правду за Маузера.

Предсједник Удружења ветерана „Гарде Пантери“ Милан Стевић рекао је да истину о налогодавцима треба тражити од човјека који за ово убиство издржава казну затвора од 20 година.

Љубиша Савић Маузер убијен је у родном граду, у аутомобилу на који су из засједе испаљени рафални пуцњи.

„Наш велики ратни командант могао је послије рата да ужива од свог ратног херојства на некој од привлачних друштвених позиција, али његов правдољубиви дух му то није дао и он се одмах послије рата укључио у борбу против криминала, а убијеђени смо да је због тога и страдао“, навели су у саопштењу чланови Удружења ветерана „Гарде Пантери“.

Маузерови саборци очекују правду за оне који су створили Републику Српску, убијеђени да ће се откривањем истине о његовом убиству открити и ко истински жели добро Републици Српској и будућности дјеце у њој.

СРНА

Напиши коментар