Република Српска

Обиљежено 19 година од убиства Срђана Кнежевића, команданта „Белих вукова“

На Палама је данас обиљежено 19 година од нерасвијетљеног убиства Срђана Кнежевића, некадашњег команданта специјалне јединице Војске Републике Српске „Бели вукови“.


Пале: Годишњица од убиства Срђана Кнежевића / Фото: СРНА

Кнежевићев син Немања рекао је новинарима да је породица послије 19 година изгубила сваку наду да ће бити расвијетљено ово убиство јер да је икоме било у интересу то би било урађено.

„Ми ћемо остати тужни до краја живота. Бијели вук ће живјети све док је народа и Републике Српске, а остало нека иде на образ“, истакао је Кнежевић.

Он је додао да су сваке године тражили било какву информацију од институција шта је с тим предметом, али је нису добили.

Секретар Удружења „Бели вукови“ Пале Новица Капуран изјавио је да годинама није ријешено ово убиство, да сви знају ко је наручилац и извршилац, а само не зна онај ко треба то да ријеши.

„Ово је политичко убиство. То је наше мишљење и ништа друго. Савић Љубиша звани Маузер дошао је до одређених података, до ДНК и све је нађено осим пушке. Гдје се налази сада тај материјал, не знамо, али он је ишао у правом смјеру“, навео је Капуран.


Пале: Годишњица од убиства Срђана Кнежевића / Фото: СРНА

Предсједник Скупштине Удружења Ветерани Републике Српске Драган Савић рекао је да без истине нема ни живота и да, како теку године, расте горчина.

„Ова почаст неће никада бити сјећање јер је Срђан био наш брат, друг. И ми смо једним дијелом убијени са њим“, рекао је Савић.

Полагању вијенаца и цвијећа у Спомен-парку посвећеном Белом Вуку и његовим погинулим саборцима присуствовали су, осим чланова породице и пријатеља, представници општине Пале, градоначелник Града Источно Сарајево Ненад Вуковић, представници МУП-а Републике Српске, Борачке организације и грађани.

Срђан Кнежевић убијен је 7. августа 1998. године на Палама, испред зграде у којој је живио. У вријеме убиства Кнежевић је био замјеник начелника Центра јавне безбједности (ЦЈБ) у Српском Сарајеву.

Специјална једница „Бели вукови“, чији је командант био, формирана је 1993. године. За ову јединицу први пут се чуло у борбама на Мошевачком брду. Јединица је добила име по томе што су остали завијани у мећави на Бјелашници.

 

СРНА

Коментари (1)

  1. Elaine каже:

    Political? Yes….USA and it’s Western cohorts have made anything to do with Serbia a toxic subject and no-one questions the murdering, jailing, persecuting and purging of Serbia and it’s people…..getting away with murder is the tip of the iceberg…..

Напиши коментар