Република Српска

Обиљежена годишњица терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику

076179
Зворник: Споменик убијеним припадницима МУП-а / Фото: РТРС

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач открио је данас испред Станице јавне безбједности Зворник споменик погинулим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске са регије Бирач, на коме се налази и лик полицајца Драгана Ђурића, који је убијен на данашњи дан прошле године у терористичком нападу на Полицијску станицу Зворник.

13055362_888201174640484_6634540417388403945_n
Фото: МУП РС

„Никада не смијемо заборавити наше јунаке који су положили животе за Републику Српску. Нажалост, након толико година и даље губимо животе наших полицајаца на страшан начин како се то то десило овдје у Зворнику“, рекао је Лукач у обраћању након откривања споменика.

Подсјетивши да је дошао у Зворник одмах након што је чуо за терористички напад на Полицијску станицу, Лукач је рекао да су га сцене које је тада видио подсјетиле на ратне, те да је још гора чињеница да је полицајац Драган Ђурић убијен на бруталан и подмукао начин без шансе да се брани.

076178
Парастос полицајцу убијеном у терористичком нападу / Фото: РТРС

„То је тероризам. Послије тог терористичког напада, у којем је убијен наш полицајац, многи нису хтјели да тај напад назову правим именом, нису хтјели да кажу да је то терористички напад, али ми смо знали да је то чист тероризам и да имамо посла са терористима“, нагласио је Лукач.

Нажалост, истакао је он, терористи се налазе у БиХ, ту су пустили коријене и и хоће да на најбрутлнији начин угрозе слободу.

„Хоће да угрозе нашу дјецу и слободу коју смо стварали. Ми то нећемо и не смијемо дозволити. Наши полицајци ће увијек бити спремни да се супроставе таквима као што су ови који су извели овај терористички напад у Зворнику, на данашњи дан прошле године“, поручио је Лукач.

Министар унутрашњих послова Српске је рекао да су полицајци били довољно храбри и одлучни да не дозволе да их неко убија на такав подмукао и бруталан начин па су се супроставили и неутралисали терористу.

Откривању споменика присуствовали су директор Полиције Републике Српске Гојко Васић, предстваници Центра јавне безбједности Бијељина, Станице јавне безбједности Зворник, града Зворника, шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур и други гости, који су након освећења и парастоса, положили вијенце на споменик.

 

РТРС

Напиши коментар