Србија

Небојша Стефановић разговарао са делегацијом ФБИ и Министарства правде САД о отварању канцеларије ФБИ у Београду

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и делегација Федералног истражног бироа Министарства правде САД разговарали су о могућности отварања канцеларије ФБИ у Београду, саопштио је данас МУП.

fbi

Стефановић и руководилац за регион Евро-Азије Стивен Херсем, који предводи делегацију, оценили су да је сарадња МУП-а и ФБИ изузетно добра и да ће у области размене података и полицијске сарадње бити додатно унапређена упућивањем агента ФБИ за високотехнолошки криминал у Београд, који је ступио на дужност октобра ове године.

Упознавши представнике ФБИ са безбедносним изазовима са којима се суочава Србија, Стефановић је затражио подршку ФБИ у борби против организованог и високотехнолошког криминала, као и одласка држављана Србије на ратишта у Сирији и Ираку.

На састанку је било речи и о наставку обуке полицијских службеника МУП-а и подршке ФБИ у достизању стандарда и најбољих пракси служби за спровођење закона САД, као и о могућности сусрета Стефановића и директора ФБИ Џејмса Камеја.

Херсем је, како је саопштено, похваливши сарадњу ФБИ и МУП-а, нагласио посвећеност српске полиције борби против свих видова организованог криминала.

Састанку је присуствовао и шеф Канцеларије ФБИ за Балкан са седиштем у Сарајеву Луис Касада, а делегација те институције састала се и са представницима Дирекције полиције са којима су разговарали о оперативном аспекту сарадње.

 

Извор: Танјуг

Напиши коментар