Регион

НАТО авиони ускоро над Црном Гором

Небо над Црном Гором ускоро ће чувати НАТО авиони, највероватније хрватски, пишу подгоричке „Дневне новине“.

У складу са опредељењем Црне Горе за учлањење у европске и евроатлантске институције, војска ће, како се наводи, надзор и заштиту ваздусног простора вршити у сарадњи са земљама из региона, партнерима и савезницима.

„Црна Гора је упутила захтев НАТО-у за пријем у Програм размене података о ситуацији у ваздушном простору са НАТО-ом (ASDE). За примену ASDE програма помоћ Црној Гори ће пружити Република Хрватска и НАТО Комитет за противваздушну одбрану“, саопштено је Дневним новинама у Министарству одбране Црне Горе.

То значи да ће небо над Црном Гором ускоро чувати НАТО авиони, највероватније хрватски.

Информација да је Црна Гора одлучила да прода и последња четири борбена авиона типа „супергалеб“ која је наследила од југословенске војске отворила је питање како ће убудуће штитити свој ваздушни простор.

У Министарству одбране нису конкретно одговорили да ли ће чувари црногорског неба бити управо из хрватског ваздухопловства, али су нагласили да ће Војска Црне Горе небо чувати у сарадњи са земљама из региона, партнерима и савезницима, пише лист.

Извор: Новости

Коментари (3)

 1. Данко Б. Марин каже:

  Старчевићеви Црвени Хрвати добише ослобођено небо од српског окупатора – ред је да им усташлук чува,из ваздуха ,главе које је пре тога зомбирао !

 2. pravda каже:

  Ko nece svoga u ruku,tudjina ce u dupe.
  E nije mi zao u opste sto ce Crna Gora dobiti Ustase.Pa neka vide jednom ko je SOKO (hrvati), a ko magare(crnogorci),zar ne braco CRNOOVCI.
  Smetasla Vam je SRbija,a sta ce te sada jadni bili,i za sada i za navek.
  AMIN

 3. slavko каже:

  e u crnij gori nema srba tamo su muslimani albanci hrvati i komunisti dali vidimo da su ti isti ubijali srbe drugog svetskog i danas opet tito kad je pobedija drazu i durisica on je sve srpske civile pobijo o crnoj gori i sad titini borci dele srbiju crna gora ide hrvatima a kosovo siftarima a makedonija bugarima i albancima bugarima su obecali pola makedonije da bude u nato paktu ali ce dobiti bugarska jedan preko dva posle rata ovvakom politikom beograda i nepretelja kako su navalili na srbe u citavoj jugoslaviji srbima nema druge nego ako ih putin primi seli se kako si i doselijo

Напиши коментар