Србија

НА КРСНУ СЛАВУ: Приведен Немања Шаровић због паљења заставе Косова!

Пријава против Шаровића поднета је због паљења заставе „Републике Косово“ и повреде угледа стране државе

Заменик председника Српске радикалне странка Немања Шаровић приведен је данас по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду и тренутно у Палати правде и чека на саслушање поводом кривичне пријаве поднете против њега због паљења заставе „Републике Косово“, саопштила је странка.

Шаровић је, саопштио је СРС, истакао да је случај политички мотивисан, јер је привођење наређено упркос чињеници да му позив на саслушање није уручен редовним путем и упркос томе што се уредно одазвао позиву на саслушање у београдску полицију раније ове године.

Пријава против Шаровића поднета је због паљења заставе Косова на протесту који је СРС одржала у априлу поводом потписивања Бриселског споразума.

СРС истиче да је Шаровић приведен на дан своје крсне славе.

Шаровић је оценио да је тужилаштво пристало да буде „топуз у рукама власти“, јер се правно гледано, паљење безвредне крпе коју тужилаштво назива заставом ‘Републике Косово’ не може подвести под кривично дело Повреде угледа стране државе или међународне организације за шта се терети.

Коментари (1)

  1. velimir cukic каже:

    Zasto hapse covjeka sto je zapalio krpu , kakva zastava kosova ,ona nikad nije postojala . Zar vi gospodo iz vlasti Srbije ste priznali Kosovo . Jeste ali krijete jer covjek nebi smio biti uhapsen , PASTOKO FASISTICKA ZAR COVJEKA DA HAPSITE NA SLAVU ,to nisu ni Ljoticevci radili. Majku vam jebem izdajnicku i utrli se pa vam ni pjetla ne ostalo, jer takvi ne zasluzuju da se razmnozavaju , degenerici !!!

Напиши коментар