Србија

МРШАВО: Будућим полицајцима четири колута саламе, сир и четврт хлеба за доручак!

Полазници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици жале се да им је храна лоша и тврде да су многи полазници смршали десет или више килограма. За доручак, на пример, добијају свега четири колута саламе и парче сира. Једна класа нема ни униформе, а при томе, овај центар је једини у Србији за основну обуку полицајаца.

Тренутно се у Центру налазе две класе, 10. класа, која је обуку почела у марту, и 11. која је кренула у јуну. Укупно, овде се обучава око 600 будућих полицајаца, а обука траје годину дана.

 – Кренуо сам на обуку у јуну и од тада сам смршао око 10 килограма. Како сам приметио, исто толико смршали су и многи други полазници. Храна коју добијамо је слаба. Порције су можда довољне девојкама, али не и момцима који имају два метра и 100 килограма – каже један од полазника.

Тако, за доручак, на пример, добијају свега четири колута саламе, парче сира, комад хлеба и јогурт. Сличну храну добијају за доручак и другим данима, а ни остали оброци, кажу, нису ништа бољи.

– Проблем је и то што је размак између доручка и ручка велики. Доручак је у шест, а ручак тек у 14 сати. Идемо на наставу, трчимо, имамо часове одбрамбених вештина… Заиста се изморимо и већ у подне будемо гладни – причају полазници.

Поједини од њих храну носе од куће, али проблем је што то није дозвољено. Ризикују да добију казну уколико их надзорник ухвати да је држе у собама. Такође, део полазника, односно класа која је кренула у јуну, још увек није добила униформе, због чега обуку пролазе у цивилу.

Министарству унутрашњих послова мејлом смо у понедељак упутили питања како би нам одговорили на који начин се прави јеловник и када ће набавити униформе полазницима. Међутим, упркос бројним позивима и инсистирању, до јуче нам одговори нису стигли. Како смо сазнали, у уторак је у Центру ванредно организовано мерење полазника, а обављени су и разговори са куварима.

Коментари (9)

 1. Valjevac каже:

  Kada sam bio u vojsci, ziveli smo na ovoj hrani, nikom nije padalo na pamet da se zali. CD, pasteta, narezak, kako kad, i hleb. Eto sokolovi, ja sam i jutros doruckovao manje od vas…. Prepoloviti sledovanja, i prepoloviti vreme za odmor. Idemo komandosi! Zene na jednu stranu, muskarci na drugu….!

 2. pera каже:

  Alo bre pa ja u ssup zakasnim 2 minuta na veceru i kad pitam dezurnog staresinu jel mogu da udjem sa drugim vodom na da jedem, on mi kaze naravno da moze ali sutra. I sta, okrenem se i u sobu ko te pita.

 3. vucko каже:

  Pa ako je ta hrana izvela 10 copovskih generacija I 38 generacija srednje skole unutrasnjih poslova onda moze I te balavce sto se zale…mos mislitj malo im…naviklj na maminu hranu…nisu dosli u bioskop vec u da se obucavaju kao I predhodne generacije…neki nemaju da jedu a oni izvoljevaju…

 4. vuk 007 :) каже:

  alo bre hocete kavijar gospodo?

 5. SSUP каже:

  Ja ne znam zasto se ni zale, ja sam zavrsio SSUP i mi smo dobijali 2 koluta salame i ponekad jogurt i naravno tako 4 godine. Kome smo mi mogli da se zalimo? Alo bre, niko vas ne tera u policiju, pakuj prcaljke i kome se ne svidja neka ide kuci, kukakte na hranu a tu ste nepunih godinu dana i imate 1000 puta bolje uslove nego sto smo mi imali u srednjoj skoli tu, a to ce potvrditi svako ko je zavrsio SSUP jer zna o cemu govrim.

 6. dare каже:

  Gospodao,takav dorucak sam dobijao 2001 god.,u vojsci Jugoslavije,i niko se nije bunio,bilo je perioda od tri meseca kad smo za dorucak i veceru dobijali samo kajganu…!!!Sve to je bilo u 72 specijalnoj jedinici ???!!! Kome smo se mi zalili,pa naravno svom komandantu i on je resio,a ne raspekmezeno i detinje zvati ministarstvo!!!Stvarno smo drzava razmazenih i slabih!!!

 7. Aleksandar каже:

  Jadnici.I ovo da resi ministar Dacic sa direktorom policije jer ovo je nedopsutivo za takvu ustanovu i uopste za policju i ocu od cetri dana da se resi taj probelme koji sada postoji.A ovamo sve policija ima i sveje uredu.A iz ovoga se vidi d anije uredu.Izvolite resite ovaj probelem.

 8. 124C41 каже:

  Ово је ужас,уместо центар да буде један од најбоље опремљених школа у Србији она је најгора… За све је ово (Т)ачић крив за ово стање, он има паре за бесна кола,кафане, поред жене има 100 љубавнице а за полазнике центра има некакав бедан “минималац”. Питам се ЗАШТО су полицајци толико лојални овој поданичкој Влади која ради на уништењу Србије? Надам се да ћу добити одговор… једног дана…

 9. nlcph каже:

  Мом деди било боље у логору Дахау!

Напиши коментар