Свет

Мексико није и неће признати Косово!

Амбасадорка Мексика у Србији Мерседес Руис Сапата изјавила је данас „да Мексико није признао независност Косова и Метохије и да не постоји разлог да се тај став мења“.

„Ми подржавамо став Србије да се проблем решава путем дијалога а не сукоба. Упућени смо у све што се дешава и пратимо даљи ток. Наставак дијалога је од изузетне важности па ћемо током времена видети како ће се ствари дешавати. У сваком случају не постоји разлог да мењамо свој став“, изјавила је амбасадорка Мексика у Јагодини приликом посете Факултету педагошких наука.

Амбасадорка Мексика је рекла да су политички односи Србије и Мексика на изврсном нивоу, али да мора да се ради на побољшању економске сарадње и на инвестицијама.

„Ја сам покушала током свог рада, а и даље покушавам да то променим колико је могуће, али због географске удаљености и различитих партнера са којима имамо економске односе, то је мало теже, али није немогуће“, казала је Сапата.

Амбасадорка је нагласила да су универзитети и факултети најбоље место за успостављање сарадње Србије и Мексика и указала на одличне пријатељске односе два народа.

„У плану су пројекти из различитих области, нарочито у области образовања. Током свог рада у Србији уверила сам се да постоји широко и разноврсно познавање Мексика и мексичке културе. Постоји посебна емоција према мексичким филмовима, музици, пре свега старијих генерација. Неопходно је да се и млади упознају шта је Мексико данас“, рекла је амбасадорка.

Декан Факултета педагошких наука у Јагодини Сретко Дивљан је истакао да ова образовна установа жели да сарађује са Мексиком, да размењује студенте и професоре и организује предавања и изложбе.

Коментари (1)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Американци су од Мексика нон-стоп отимали територије… Имају Мексиканци своје Шиптаре! Постоји и пословица о томе,коју је …

Напиши коментар