Србија

Матија Бећковић: Београд продаје Косово

Косово нема цијену, а то значи да га Србија може дати само џабе, што је и учинила, изјавио је данас српски књижевник Матија Бећковић.

Бећковић је рекао новинарима, након промоције књиге српског режисера Емира Кустурице, да су погрешне медијске интерпретације створиле утисак да се Косово брани само у Београду, те констатовао да је „управо Београд тај који продаје Косово“.

Коментаришући споразум Београда и Приштине о Косову, Бећковић је нагласио да је српски народ који живи на Косову и Метохији негодовањем и протестима „дао најбољу оцену споразума“.

На питање новинара да ли је он аутор саопштења Синода Српске православне цркве о Косову, Бећковић је рекао да „тако нешто може пасти на памет само ономе ко није крштен“.

Према његовим ријечима, занимљиво је да су исте новине, које су пласирале ту информацију, накнадно написале да је он рекао да то није истина.

„Позвали су се на више извора и пласирали најобичнију лаж“, закључио је Бећковић.

Извор: СРНА

Коментари (1)

  1. Данко Б. Марин каже:

    Погубно издајничко брабоњало Ивица Дачић је као легално средство политике и специјалног рата против Срба КиМ почео помињати нову “Олују” – да неће он да је предводи? Стари ратник , борац за далматинско Косово је у сличном контексту причао и о Републици Српској!? Санчо Панса је у “Дон Кихоту” имао власт али као забавну фикцију – КО ОВОМ СКАРЕДНОМ СКОТУ ДАЈЕ ВЛАСТ И ПЛАТУ ? На чију штету он влада?Ко нама и како управља? На општу жалост ,мало уметника попут М. Бећковића види и жели да дефинише стање и делање власти у Београду…

Напиши коментар