Регион

Македонија: 40 наоружаних шиптарских терориста са Косова заузело полицијску станицу Гошинце

Четрдесет наоружаних шиптарских терориста са ознакама УЧК, који су ушли са Косова, заузело је полицијску станицу у селу Гошинце, општина Липково, јавили су македонски медији позивајући се на незваничне информације.

siptarski-teroristi-uck-ovk

Портал Press24 јавио је да су четири полицајца заробљена, преноси Танјуг. Општина Липково се налази на ширем подручју севера Македоније.

Терористички напад наполицијску станиу у Гошинцу, општина Липково догодио се рано јутрос у 2.30 сати,  потврдило је Министарство унутрашњих послова.

Како је објаснио портпарол на Министарство унутрашњих послова Иво Котевски, наоружана група Шиптара са Косова напала је полицијску станицу где су била четворица службеника на дежурству, разоружали их и обратили им се на шиптарском језику са преводиоцем, са речима да желе њихову државу и не желе никакве Охридске договоре.

Особе су носиле маскирне униформе терористичке УЧК. Заробили су четири полицајца одузели су им оружје, мобилне телефоне и везу, од којих су троје везали и снимали камерама и физички малтретирали, саопштило је Министрство унутрашњих послова Македоније. Притом кажу да је полицајцима поручено да Груевски ни Ахмети неће да им помогну.

Из Министарства за унутрашње послове за зада нема званичне потврде а, како је најављено, детаљи ће бити изнете на конференцији за новинаре.

Коментари (1)

  1. Тања каже:

    Ајмо, док смо још млади!

Напиши коментар