Досије

Кардинал Степинaц је лично клао српску децу у Јасеновцу

Примио сам писмо из Аустралије у коме се наводи да је г. Васа Кондић из Сиднеја, иначе преживело дете из хрватског логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома у Јасеновцу, саопштио истину о ономе што је лично видео као дете од седам година док је био заточен у Јасеновцу.

Jasenovac-stepinac-ustasa-zlocinac

Господин Васа Кондић је рођен 1934. године у Сладињи код Козарске Дубице. Хрвати су спалили његово село одмах по успостављању своје Независне државе Хрватске, а он се као заточеник нашао у логору смрти у Јасеновцу. Лично се уверио – својим очима је гледао како су најгрознији кољачи српске деце били римокатолички свештеници, тако да су чак и неки Хрвати у логору покушавали да спасу по неко дете. Ови католички попови су поред крста носили око врата и нож за клање деце и одраслих. Отимали су малу децу од мајки које су вриштале и запомагале, док су их католички попови псовали. Једном руком су држали дете, а другом их клали, па онда бацали леш у гротло пећи за спаљивање. Цео логор је заударао на спаљено људско месо. Г. Кондић говори и како је у логору било право славље када би долазио у Јасеновац хрватски загребачки надбискуп Алојзије Степинац. Носио је некакву посебну униформу, а његов крст је био много већи од крстова осталих попова. Степинац би смирено и хладно хватао и клао једно по једно српско дете и бацао леш у усијану пећ. Све то је г.Кондић посматрао у току три месеца, а онда су његову групу заточеника преузели Немци, па је тако остао у животу. По свршетку Другог светског рата је г. Кондић отишао у Италију, да би потом емигрирао у Аустралију, где и сада живи.

Све наведене податке је пренео адвокат из Аделаиде у Аустралији г. Васко Вукоје.

zlocinac-stepinac-ustase-ndh-jasenovac

Српска Православна Црква је најновијом одлуком Сабора оформила комисију на челу са загребачким митрополитом г. Порфиријем која треба да разговра са римокатолицима у Хрватској о превазилажењу „проблема“ због догађаја у Хрватској у току Другог светског рата. Један од закључака би требала да буде и сагласност да се за светитеља Римокатоличке „цркве“ прогласи и ратни злоцинац Алојзије Степинац за кога се зна да је лично клао српску децу, да је као врховни римикатолички војни викар био духовни вођа Јасеновачких кољача итд.

Српски народ никада не може да заборави злочине Хрвата над Србима, Јеврејима и Ромима и улогу Римокатоличке „цркве“ и њеног свештенства у тим злоделима. Српски народ никада неће опростити ни својој Цркви, уколико се дође до некаквог „споразума“ са „црквом“ у Хрвата.

Професор Др.Србољуб Живановић,
Председник Мећународне комисије за истину о Јасеновцу,
Лондон, Велика Британија

Коментари (4)

 1. slavko каже:

  sad hrvsti netrebaju vise klati srbe sad ih kolje beograd

 2. Ljuba vaske каже:

  “Срби” праштају и што не би требали у томе је наша пропаст. А овима нека Бог опрости ЈА не могу…

 3. Bojan каже:

  Braco,
  SPC je postala biznis kompanija, a popovi biznismeni, gladni ovozemaljskih dobara. Ne treba od Audi-popova ocekivati nista. Da znaju ko su, i da im je bitno sta im sa stadom rade, zvonili bi u svim crkvama, bez prestanka, ne bi stajali.
  Tuzni i jadni srspki nacionalni korpus, zoblju sa svih strana strani izdajnici, razne sitne sidjardzije, kvazi-patriotske stranke, formirane od sluzbi za potrebe razvodnjavanja patriotskog korpusa. Da ne pominjem otvoreno predajnicke, pro-evropske stranke, kao grupe za izvodjenje kriminalnog poduhvata, unistenja Srba i Srbije…Serbien muss sterbien!
  Farmaceutske kompanije na srpskoj deci izvode satanske eksperimente, a roditelji bivaju prekrsajno gonjeni, ako svoju decu ne dovedu na “klanje” uvoznim vakcinama.
  Prema svemu sta nam se desava, ustaski vikar izgleda kao maloletni delikvent, ma kolika da je njegova licna odgovornost za smrti srpske nejaci u ustaskoj industriji smrti. Spram “modernih” Srba, ukljucujuci i “moderne” srpske popove, on mu dodje kao kap u flasi cijanida namenjenog brisanju mini-Rusa, losih decaka sa Balkana… Braco Srbi, da li znate koliko nas je manje svake godine, zbog klinika smrti na kojima svake godine bude izvrseno 40.000 abortusa, Srpkinje biraju da budu starlete, Zvezde Granda, ne majke. Koliko Srba ode iz ove tuzne zemlje, da se nikad ne vrati, svake godine? Koliko Srba, nazalost mnogo dece, nestane svake godine od malignih oboljenja, posledica uranijuma, lecenih “lekovima” nasih “prijatelja” sa zapada? koliko sela opusti svake godine?
  Bice zemlje, braco Srbi, bar ono sto ne pokupe Arapi, ali Srba nece biti…

  1. Beba каже:

   Sve tačno rečeno,jadni smo mi Srbi

Напиши коментар