Србија

Хашим Тачи наредио Сулејману Селимију да ликвидира Србе!

Рекли су ми Сулејман Селими, Хисни Тачи, Зећир Демаку и Јахир Демаку. Такође су ми рекли да узимају по 500 немачких марака месечно да би убили шпијуне, рекао је Сведок А

hasim-taci-srpski-ubica

У наставку судског процеса за ратне злочине „Дреница 2“ особа названа као „Сведок А“ изјавила је да је Хашим Тачи наређивао оптуженом Сулејману Селимију да убије људе означене као шпијуне Србије, као и да је за то „плаћала Америка“.

Осумњичени у овом процесу су бивше вође терористичке ОВК, међу којима амбасадор Косова у Албанији Сулејман Селими и председник општине Србица Сами Љуштаку.

„Сведок А“ је, одговарајући на питање Селимијевог адвоката Грегорија Смита потврдио оно што је раније рекао у истрази – да је „учитељ Селимија био Хашим Тачи“.

„Хашим Тачи је наредио њему (Сулејман Селимију) да убије те људе (означене као шпијуне Србије) тада, а то чини и даље“, рекао је сведок, а преноси приштински „Експрес“.

Потом је „Сведок А“ упитан од председника судског већа Дариjуса Силицког описао до детаља како је изгледала соба за задржавање у селу Ликовце које се налази у општини Србица, одговарајући да је у тој соби видео свих десет оптужених у овом процесу.

Он је рекао да је ова лица познавао и раније те му због тога није било тешко да их идентификује.

У судском процесу „Дреница 2“, „Сведок А“ је, одговарајући на питање Селимијевог адвоката Смита рекао да су му четворица терориста ОВК рекли да их Америка плаћа да убију шпијуне.

Ову изјаву „Сведок А“ је био дао 11. августа, а адвокат Грегори Смит је питао да ли је то истина.

„Овде у судници сте рекли да су лица која су вас тукла рекла да су плаћени из Америке да убију шпијуне. Да ли сте тако рекли?“ питао је Селимијев адвокат.

„Да, господине“, кратко је одговорио сведок.

„Ко вам је рекао то?“ упитао је адвокат.

„Рекли су ми Сулејман Селими, Хисни Тачи, Зећир Демаку и Јахир Демаку. Такође су ми рекли да узимају по 500 немачких марака месечно да би убили шпијуне“, рекао је „Сведок А“.

Сведок је рекао да су му Сулејман Селими и још тројица из терористичке ОВК рекли да су себе обезбедили и ако Србија добије рат, с озбиром да би их у том случају одвели у Женеву.

Адвокат Сулејмана Селимија се жалио да нема записник са прошлих судских заседања а председник судског већа је наредио да се записник штампа и да се преда одбрани, преносе приштински медији.

Напиши коментар