Регион

Ханка Палдум: Срби су црни душмани!

Певачица у униформи током ратних година певала у промо споту Патриотске лиге, муслиманске паравојне формације.

Све нам је јасно.

Ханка Палдум, која тврди да никада током рата деведесетих година није мучила Србе заробљене по логорима у Босни и Херцеговини, певала је о тим истим Србима као о црним душманима! У промо-споту Патриотске лиге, паравојне формације босанских муслимана која је харала у ратном вихору, ова певачица је један од главних актера. Она у маскирној униформи с неколико колега поносно кличе:

– Идемо напред, идемо, патриотску лигу следимо, душман црни мора знати, Босна никад неће пасти! С обзиром на то да су Ханкини сународници у БиХ ратовали против Срба, јасно је онда на кога се речи „душман црни“ односе. После овога свака сумња о мучењу српских логораша постаје уверљивија, јер се полако одмотава клупко Ханкиних ратних активности.

Како Курир сазнаје, ово нису једини докази. Бранилац Горана Голуба, адвокат Душко Томић, који ју је оптужио за малтретирање његовог клијента 1993. године на Игману, где је био логораш у затвору „Силос“, изјавио је да и о томе постоји видео-запис. Одавно се још шушка и о снимку на ком се Ханка види у друштву чувеног, сада покојног, Исмета Бајрамовића Ћеле, и то на подручју Казани, где је убијено више десетина Срба.

Позвали смо босанску певачицу, али тек што смо успели да се представимо, она је засиктала:

– Не желим с вама више никакав разговор, је ли вам јасно?!

Јасно нам је. Какав разговор би и могла да жели с црним душманима! Премда јој не смета да душманима и даље пева. Па и усред Београда.

Мира Шкорић: Докле ћемо ћутати?

– Поштујем свакога, али се упорно питам докле ћемо ћутати на све оно што нам се десило у протекле две деценије?! Лицемерно је причати о орасима, ако се зна да постоји овакав материјал. Било како било, нисам судија и на памет ми не пада да судим икоме, али на крају је свима нама властита савест најгори судија – поручила је Мира Шкорић.

Цакана: Треба их забранити!

– Ханку не познајем лично. И ми смо певали патриотске песме, али никада с таквим садржајем. Нисам за радикалне забране, али није ми јасно зашто она и њој слични добијају толики простор у медијима. Наши извођачи су запостављени у Босни и Хрватској, па чак су и у Србији у њиховој сенци. Они пуне дворане, док моје колеге одавде и ја певамо по кафанама – рекла је Цакана.

Бора Ђорђевић: Нека хитно дође код Ивановића!

– Нормално је да ће Ханка стати уз свој народ и певати патриотске песме, као што би свако од нас био уз своје људе. Те приче да је мучила народ не желим да коментаришем јер се не зна да ли су тачне. Требало би сви они под хитно да дођу код Ивана Ивановића, па да направе концерт у Арени. Напуниће халу сигурно – рекао је Бора Чорба.

Патриотска лига

Душман нашу земљу руши и наноси понор души
Патриотска лига креће, из крви ће нићи цвеће,
идемо напред,
идемо, Патриотску
лигу следимо,
душман црни мора знати, Босна никад неће пасти
Из крви је љиљан нико, а из срца огањ пламти
херојску ће борбу Босне цео свет да запамти
идемо напред,
идемо, Патриотску
лигу следимо…

 

Извор: Курир

Напиши коментар