Република Српска

Годишњица убиства Љубише Савића Маузера

Удружење ветерана „Гарде Пантери“ и представници Борачке организације обиљежили су у Бијељини 16 година од убиства Љубише Савића Маузера.

ljubisa-savic-mauzer-garda-panteri

Легендарни командант Гарде Пантери, оснивач и лидер Демократске странке и начелник Управе полиције Републике Српске, убијен је 7. јуна 2000. године у вечерњим сатима код жељезничке станице у Бијељини.

Са данашњег помена још једном је поручено да је, иако је убица пронађен и осуђен за почињени злочин, изостало откривање налогодаваца и организатора Маузеровог убиства. За убиство Љубише Савића Маузера осуђен је Ђорђе Ждрале на 20 година робије, а у поступку је доказано да је убиство планирало и организовало више лица, која су позната извршиоцу, али је њихов идентитет до данас остао непознат.

Љубиша Савић је био лидер са визијом, како у рату, тако и у миру, подсјетили су његови пријатељи и саборци из Гарде Пантери, једне од најелитнијих једница Војске Републике Српске која је увијек била тамо гдје је најтеже, не изгубивши ниједну битку.

– Ја као његов пријатељ нисам задовољан током истраге, суђењем, јер није откривен главни организатор тог гнусног чина, гнусног убиства. А то што су открили да је наводно Ждрале, то је могао свако да уради у том периоду за 100, 200 марака. Дакле главни организатори и даље нису ухапшени. Ми смо и даље незадовољни током истраге и суђења – рекао је Милисав Трифуновић из Удружења „Гарда Пентери“.

Обиљежавање годишњице убиства Љубише Савића Мазера
Обиљежавање годишњице убиства Љубише Савића Мазера (Фото: Срна)

– Имамо више од 100 погинулих, 430 рањених, од њих су неки и по четири, пет пута рањавани, међу њима сам и ја, мени је метак кроз уста прошао – рекао је Стокан Стокановић предсједник Удружења „Гарда Пантери“.

 

РТРС

Коментари (1)

  1. srdjo каже:

    vecna sva geroj

Напиши коментар